Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rudarska ulica: Počela zamjena cijevi, u planu semaforizacija raskrsnice

Preuzmite sliku

Prije dva dana počeli su radovi u Rudarskoj ulici. Radi se o investiciji čija je vrijednost 570 000 KM.

Postojeće vodovodne cijevi mijenjaju se najmodernijim u dužini od 250 metara. Radi se i zamjena oba kanalizaciona kolektora sa odvodnicima odnosno priključcima na glavni fekalni odvodnik koji ide desnom obalom Jale. U okviru ovih radova, predviđena je i semaforizacija i uređenje raskrsnice koja vodi ka Ircu, odnosno Paša bunaru, poput onih kod Livnice i u Solani.

Ugovoreni rok za završetak radova je tri mjeseca, a gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Nedžad Delić, koji su danas obišli ovo radilište, smatraju da će radovi biti završeni i prije.

“Mi nastavljamo sa našim tempom realizacije čak 30 miliona KM u gradnju komunalnih objekata. Ovdje smo u toku realizacije 13 putnih pravaca, 3 raskrsnice. Sada je na redu, treća, raskrsnica Paša bunar, ali prije toga vršimo potpunu rekonstrukciju. Veoma mi je drago i zadovoljstvo da ćemo sada ovu raskrsnicu urediti, te u konačnici završiti njenu semaforizaciju“, riječi su gradonačelnika Jasmina Imamovića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje