Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

RTV 7: U rad pušteni ekperimentalni TV kanal i web portal

RTV7
Preuzmite sliku

Program RTV 7 Tuzla počiva na profesionalnom novinarstvu lišenom skandala i senzacionalističkih vijesti, crnih hronika ili bilo kojih oblika tzv.\”žute štampe\”.

\"RTV7\"Cilj je biti servis građanima Tuzle, informisati ih o događajima koji se dešavaju u gradu, najaviti i izvještavati sa vrijednih zbivanja, informisati ih o uslugama komunalnih i servisnih službi, otvoriti rasprave o zanimljivim temama koje se tiču života građana, predstaviti zanimljive ljude, vrijedne stručnjake, talente i uopće raditi na edukaciji stanovništva u svakom obliku života i djelovanja.

Promijenili smo i udahnuli novi muzički karakter Radiju 7. Naime, muzičke sadržaje čini brižljivo odabrana domaća i strana zabavna muzika, ali i ozbiljna i jazz muzika. Jednom riječju u našem programu nema mjesta bilo kojoj vrsti muzike koja vrijeđa muzički ukus slušalaca. Namjera nam je da program učinimo slušanim među svim generacijama slušalaca i da postanemo istinski servis grada Tuzle.

To znači da ćemo se, u produkciji informativnog programa truditi da budemo najbrži i najobjektivniji u davanju svih informacija. Cilj nam je da stvorimo naviku građana da na talasima Radija 7(94.00 MHz) Tuzla, web portal (www.rtv7.ba) i budućem tv kanalu (C28), mogu pronaći i čuti sve informacije koje su korisne i značajne za normalno odvijanje života u gradu. Pri svemu tome, želimo zadržati jedan pozitivan stav o ljudima i događajima, bez stvaranja konflikata sa sredinom u kojoj živimo i djelujemo. Razloga za to imamo dovoljno već samom činjenicom da radimo u gradu koji se dinamično razvija i da takav razvoj mora imati podršku,ali i objektivnu kritiku. To je naše dominatno programsko opredjeljenje.

Ovakav programski koncept nastao je kao posljedica jedne potvrđene činjenice, a to je da na žalost, medijska slika o takvoj Tuzli nije imala podršku postojećih lokalnih radija i televizija. Informisanje o Općini Tuzla u raznim aspektima ekonomskog, političkog, socijalnog i kulturnog života treba da doprinese podizanju kvaliteta javnih politika i javnog odlučivanja u funkciji razvoja grada i unapređenja života građana. Ovo je jedan od najvažnijih ciljeva i u bliskoj je vezi sa svim pretpostavljenim radnjama za nastajanje nove RTV 7 Tuzla.

Ovdje neminovno govorimo i o konceptu buduće TV 7 Tuzla, koji će imati izrazito urbani, gradski karakter i u svakom svom novinarskom obliku će predstavljati Tuzlu kao gradsku sredinu, poznatu i prepoznatljivu po velikanima iz svih oblasti života, hiljadugodišnjoj istoriji, znamenitim građevinama i objektima, kulturnim, sportskim i drugim javnim događajima, ali i po svom dinamičnom razvoju u posljednjoj deceniji u kojoj grad konačno poprima urbani izgled.

Želimo ponuditi građanima objektivnu informaciju kako bismo mogli stvoriti aktivnu interakciju i otvoriti programski prostor u kojem će građani aktivno učestvovati u procesima odlučivanja i pitanjima upravljanja i razvoja Općine Tuzla. Posebnim tematskim cjelinama,odnosno emisijama dokumentarnog, obrazovnog, informativnog, kulturno-zabavnog, sportskog i muzičkog karaktera želimo pokazati grad sa svim svojim vrijednostima ali i nedaćama sa kojima se susreće. Sve ove programske aktivnosti posljedica su namjere i želje da svojim programom Radio 7 i buduća TV 7 prate dinamičan razvoj grada.

Radio 7 možete slušatai na 94.00 MHz

Sva aktuelna dešavanja iz zemlje i svijeta možete pratiti na našem web portalu: www.rtv7.ba

Eksperimentalni program možete pratiti putem kablovske televizije na kanalu C28

Budite naš fan i na Facebooku: http://www.facebook.com/RTV7Tuzla

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: