Subota, 4. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ringo Hamidović dobio priznanje “Safet Isović” za najbolju interpretaciju sevdalinke (FOTO)

Sinoć, drugog dana Festivala “Sevdalinko u srcu te nosim”, 12 novih kompozicija koje su napisane u duhu sevdalinke borilo se za prestižno priznanje koje nosi ime najvećeg interpretatora ove pjesme, Safeta Isovića.

Više od 200 kompozicija pristiglo je na konkurs, a za izvođenje u ovoj noći odabrane su pjesme koje su stigle iz cijelog regiona, ali i Holandije, Njemačke, Austrije…

Pred punom Velikom salom BKC TK sinoć su se interpretacijom publici predstavili: Mustafa Bijelić, Edin Mašić, Hamid Ragipović Besko, Sejo Pitić, Ringo Hamidović, Ivan Grubešić, Haris Sefer, Zulfija Tahirović, Izet Cerić, Izeta Milišić, Senad Jatić i Mirhad Okanović uz pratnju Festivalskog orkestra pod vođstvom prof. Dejana Milkunića.

  • Žiri koga su činili Ramiza Milkunić, Jasna Hadžiselimović, Asim Horozić, Goran Jeknić i Munir Mešanović, nije imao nimalo lagan posao da između ponuđenih kompozicija i interpretacija, odabere onu koja će ponijeti ovu laskavu titulu. Ipak na kraju su donijeli jednoglasnu odluku da priznanje “Safet Isović” za interpetaciju ponese Ringo Hamidović za izvedbu pjesme “Sevdahom obasjani”.

    Osim ove, dodijeljene su i nagrade za najbolji tekst, koju je dobio Suad Okanović za “Ajšin sevdah”, zatim Damir Galijašević za muziku pjesme “Sevdahom obasjani” te najbolji aranžman, nagrada koja ide u ruke Jasminu Ferhatbegoviću za pjesmu “Hanka”.

  • U revijalnom dijelu večeri nastupili su prošlogodišnji pobjednik, Jasmin Hasić, doajen sevdalinke Ibrahim Jukan te kulturno umjetničko društvo “Zmaj od Bosne” iz Gradačca.

    Danas na Festivalu slijedi revijalno veče, a publici će se predstaviti neke od najvećih zvijezda estrade koje će izvesti svoje omiljene sevdalinke. Između ostalih tu su i Halid Bešlić, Snežana Đurišić, Nedeljko Bilkić, Merima Njegomir, Nihad Alibegović, Dragan Račić, Kemal Hasić, Fatmir Sulejmani … te mnogi drugi izvođači sevdalinke.

    Ulaz i za revijalno veče je slobodan, a program počinje u 20.00 sati u velikoj sali BKC-a Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje