Četvrtak, 19. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Rektorica Univerziteta u Tuzli upriličila prijem za rukometnu reprezentaciju BiH (FOTO)

U Rektoratu Univerziteta u Tuzli organiziran je prijem za mušku seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja se ovih dana priprema u “gradu soli” za kvalifikacijski susret sa Bjelorusijom koji će se odigrati u srijedu, 12.06.2019. godine u Mejdanu.

Inicijativa za prijem je došla sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, a potaknuta je višegodišnjom uspješnom saradnjom Fakulteta sa reprezentativnim selekcijama, a kao plod te saradnje 17 bivših i sadašnjih reprezentativaca su studenti Univerziteta i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport na studijskom programu I ciklusa “Sportski trener”.

Reprezentativcima se u uvodnom dijelu obratio dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, Vlatko Šeparović, zatim rektorica Univerziteta u Tuzli, Nermina Hadžigrahić koja se zahvalila reprezentativcima i selektoru na dosadašanjim rezultatima i poželjela im sreću u nastavku natjecanja i susretu sa Bjelorusijom.

Rektorica je istakla važnost obrazovanja vrhunskih sportista još u toku njihove aktivne sportske karijere, a Univerzitet u Tuzli im to pruža na studijskom programu “Sportski trener” koji se većim dijelom realizira putem učenja na daljinu.

Selektor reprezentacije BiH, Bilal Šuman je istakao da se u Tuzli igrači uvijek ugodno osjećaju, da imaju odlične uslove za rad, a naglasio je da reprezentativcima i njemu posjeta Univerzitetu i prijem kod rektorice puno znači, da osjećaju toplo gostoprimstvo, te da se svi osjećaju kao kod kuće.

Na kraju je kapiten reprezentacije BiH, Mirsad Terzić, rektorici Univerziteta poklonio dres reprezentacije sa potpisima svih reprezentativaca i pozvao sve prisutne da dođu na utakmicu i daju podršku reprezentaciji u nastojanju da ostvari svoj cilj, plasman na Evropsko prvenstvo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,