Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Rektor Halilović upoznao premijera Gutića sa problemima u visokom obrazovanju

Dogovor o rješavanju problema u visokom obrazovanju.

Strateška pitanja koja se odnose na visoko obrazovanje Univerziteta u Tuzli, poput finansiranja, pitanja ugovora za akademsku 2013/14. godinu, standarda i normativa, upisne politike za akademsku 2015/16. godinu, pitanje rekonstrukcije, adaptacije i sanacije postojećih objekata unutar Kampusa Univerziteta, donošenja novog Zakona o visokom obrazovanja bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića, ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Mirsade Begović, prof., ministra finansija Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i rektora Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Envera Halilovića.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Rektor Halilović je upoznao prisutne sa problemima sa kojim se Univerzitet u Tuzli susreće, te iskazao potrebu da se o navedenim pitanjima prodiskutuje i pokuša zajednički djelovati na promjeni stanja.

    Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je ovom prilikom kazao da je razvoj Univerziteta u Tuzli veoma bitan i opredjeljenje Vlade je da pomogne Univerzitet u Tuzli u skladu sa realnim mogućnostima, konkretno i operativno.

    Univerzitet u Tuzli je veoma važan i opredjeljenje je da se zajednički djeluje na promjeni stanja, te je utvrđena dinamika rješavanja problema, o čemu je na današnjem sastanku postignuta potpuna saglasnost. Interresorna komisija je u procesu izrade navedenih standarda i normativa, koji će doprinijeti rješavanju nekih od navedenih problema, a želja svih je da se učini sve da stanje bude neuporedivo bolje”, kazala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Mirsada Begović.

    Sastanku su prisustvovali i savjetnik Premijera Zuhdin Mahmutović, glavni interni revizor Zineta Habul, pomoćnik ministra finansija Bahrija Jusupović, prorektorica prof.dr. Snježana Marić, generalni sekretar Univerziteta Jasmina Berbić, pomoćnice ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mersija Jahić i Jasminka Kurević i sekretar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hadže Kurtović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje