Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rekonstruisani objekat ‘Pivnice Tuzla’ izgleda zaista fantastično! (FOTO)

pivnica
Preuzmite sliku

Nakon rekonstrukcije i uređenja enterijera, predstavljamo vam fotografije novog izgleda stare pivnice

\"pivnica\"Dok će za jedan dio naših sugrađana otvorenje \”Pivnice Tuzla\” predstavljati otvorenje novog objekta u našem gradu sigurno je veći broj onih kojima će 21. Juni (četvrtak) biti dan kada će stara pivnica ponovo biti oživljena nakon više od 20. godina.

Mnoge lijepe priče starijih Tuzlaka bile su vezane upravo za ovaj objekat. Pivnica je bila jedno od onih mjesta za koje se govorilo da Tuzla sa njom i bez nje nije ista. 

Više od dvije decenije objekat je bio prepušten surovom vremenu koje je odigralo presudnu ulogu kada je u pitanju njen enterijer.

Nakon više od četiri mjeseca svakodnevnih aktivnosti pod \”palicom\” vrijednog kolektiva projektnog biroa \”Radionica-Tuzla\” kojeg je investitor \”Pivara Tuzla\” angažovao na uređenju enterijera pivnice objekat stare pivnice je potpuno preuređen, a više informacija za tuzlanski.ba otkrio je jedan od glavnih \”krivaca\” novog izgleda – stare pivnice dip. ing. arh. Mirza Čorbić:

\”Rad na kompletnom uređenju pivnice trajao je sigurno više od četiri mjeseca, period koji je iza nas čini nas izuzetno ponosnim jer posmatrajući finalni rezultat mislim da smo uradili pravi posao. Kapacitet pivnice je između 130-150 mjesta a kada je u pitanju sama unutrašnjost, mislim da će se svima svidjeti\”

\"pivnicaaa5\"

\"pivnica-02\"

Projektni biro \”Radionica\” d.o.o Tuzla nam je ustupio i fotografije same unutrašnjosti pivnice koja će biti otvorena 21.Juna (četvrtak), samo za goste sa pozivnicama, a već u petak pivnica će biti otvorena i za sve one koji žele da osjete \”šmek\” prave pivnice u našem gradu.

\"pivnica-03\"

Obzirom da su temperature izuzetno visoke bitno je istaknuti i činjenicu da je kompletan objekat klimatiziran. Kada je u pitanju ljetna bašta, ispred pivnice će biti postavljen određen broj stolova ali to nije krajnji cilj uprave Tuzlanske pivare koja već do kraja ove i početka naredne ljetne sezone planira ljetnu baštu otvoriti na terasi objekta što će po svemu sudeći predstavljati jedan usitinu dobar i zanimljiv ambijent.

\"pivnica-04\"

\"pivnica07\"

\"pivnica08\"

\"pivnicaaa\"

\"pivnicaaa9\"

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: