Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Regionalni ured Tuzla: Poziv budućim članovima Evropskog parlamenta mladih

Preuzmite sliku

Evropski parlament mladih BiH otvara aplikacije za članstvo u svom Regionalnom uredu Tuzla.

˝Regionalni ured u Tuzli je jedan od pet Regionalnih ureda Evropskog parlamenta mladih BiH, zajedno sa Sarajevom, Mostarom, Zenicom i Banjom Lukom. Članovi, pored mogućnosti da učestvuju u našim projektima, imaju posebnu priliku da razvijaju svoje organizacijske sposobnosti tako što mogu postati organizatori naših događaja, te time pridonijeti aktivnom učešću mladih u BiH. Kroz participaciju u organizaciji, članovi će ostvariti mnoga poznanstva i prijateljstva, a ujedno poboljšati vještine liderstva i organizacije, razviti kulturu dijaloga, ali i osjećaj odgovornosti za naš svijet˝, navela je Amina Mulabdić, koordinatorica Regionalnog ureda Tuzla.

Inače, Evropski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je osnovan 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope.

Najznačajniji cilj organizacije je podstaknuti razmišljanje o aktuelnim socijalnim i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Aplicirati se može putem slijedećeg linka https://podio.com/webforms/20923058/1441638 do 27. maja do 23:59 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje