Četvrtak, 20. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Red Bull RapLika: Oni predstavljaju BiH u regionalnom finalu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Red Bull RapLika 2017, najveće regionalno hip hop takmičenje, ulazi u završnicu: veliko finale je zakazano za 20. maj u Tuzli, gdje će se saznati ko je najbolji freestyler u regiji. BiH predstavljaju tri MC-ija: Arot, Darko Richter i MC Nuha. U videu pogledajte njihova predstavljanja.

Do regionalnog finala Red Bull RapLike ostalo je manje od tri sedmice. Osam najboljih freestyle MC-ijeva iz regiona priprema se za takmičenje na kojem će pasti odluka ko od njih zaslužuje da ponese krunu kralja freestylea.

U finalu učestvuju: Arot, Darko Richter i MC Nuha iz BiH; Krljo i Sultan iz Hrvatske; te Mali Princ Popz, Samuraj Krek i VeB iz Srbije.

Kratki video profili donose predstavljanje bh. učesnika u regionalnom finalu. Arot, MC Nuha i Darko Richter govore o svojim motivima za učešće, kako se pripremaju, kakva su njihova očekivanja…

Arot je pobjednik bh. finala Red Bull RapLike 2017. Iako mlad, već ima zavidnu regionalnu reputaciju u pre-written betlovima (borbe sa prethodno napisanim tekstom). Prvi put se takmiči u freestyleu (improvizovanom repanju) i odmah je dokazao svoj talent.

Darko Richter je pobjednik prošlogodišnjeg bh. izdanja Red Bull RapLike i u Tuzli brani titulu. Veteran freestyle rap takmičenja, učestvovao je u Red Bull MC Battleu 2012.

MC Nuha je osvojio drugo mjesto u bh. finalu Red Bull RapLike 2017. Njegovo ime je dobro poznato u freestyle krugovima: viceprvak Red Bull MC Battlea 2012, ponovo će pokušati da se popne na regionalni tron.

Njih trojica će se u subotu 20. maja, zajedno s ostalim finalistima, boriti za titulu kralja regionalnog freestylea. Takmičenje na Sonom trgu u Tuzli počinje u 17h, a ulaz je slobodan.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje