Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Red Bull Dance Your Style: Mlada Tuzlanka osvojila srca publike u Parizu

Mlada Tuzlanka, Melisa Činić – Shza, sinoć je u kultnom Bataclanu u Parizu osvojila srca publike i svih plesača koji su nastupali.

Svjetsko finale, Red Bull Dance Your Style održava se u Parizu, gdje 40 plesačica i plesača iz cijelog svijeta plešu uz svjetski poznate muzičke hitove, a publika odlučuje ko prolazi u naredni krug.

Shza je u prvoj borbi pobijedila italijanskog predstavnika Nejia, i to uvjerljivim brojem glasova publike. Njen stil koji je drugačiji od drugih osvojio je srca publike i ostalih takmičara.

Međutim, za prolaz u top 16 plesača svijeta bila je potrebna još jedna pobjeda, a na podiju na suprotnoj strani našao se Shinshan iz Holandije. Najmlađi takmičar koji je osvojio simpatije mladih djevojaka koje su mahom glasale za njega bio je težak protivnik.

To nije omelo Melisu da u dvije runde izazove prave ovacije u dvorani, i kada su svi očekivali pobjedu, publika je glasala pola-pola. Bila je to jedina borba u Bataclanu koja je završila neriješeno.

Dodatna runda pripala je mladom Holanđaninu, a voditelji takmičenja složili su se da oboje zaslužuju prolaz u veliko finale.

No, pravila su jasna i samo jedno od njih dvoje moglo se plasirati u top 16, a mlada Tuzlanka se morala zadovoljiti neformalnom titulom 17. plesačice svijeta koju joj je dodijelila publika i drugi ponajbolji plesači iz cijelog svijeta.

Red Bull Dance Your Style svjetsko finale održat će se u subotu u Parizu, a publika iz BiH može pratiti on line prijenos. Melisa Činić, prvakinja BiH i regiona će gledati i, kako kaže, nakon ovog velikog iskustva, naredne godine pobijediti u ovom popularnom plesnom takmičenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje