Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Reakcija gradskih odbora SD-a i DF-a: Tuzla će se predati Tuzlacima

Preuzmite sliku

O aktuelnoj političkoj situaciji, saopštenjem za javnost oglasila se Gradska organizacija SDP BiH, reakcijom na saopštenje regovali iz Gradske organizacije Socijaldemokrate BiH Tuzla i Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla:

“Jalovi pokušaj Gradske organizacije SDP-a Tuzla koja svoje kampanje zasniva na rečenici da Tuzla ne smije pasti u ruke petih ili desetih, ponovo je reciklirala tekst iz ko zna više koje kampanje.

Inertni, neinventivni, bezidejni, iskoristite koji god želite sinonim, pomenutim saopštenjem upravo dokazuju zašto su vlast na odlasku.

Ustaljeno plašenje građana Tuzle da će smjenom vlasti iako je sve zelenih površina od strane aktuelne vlasti u gradu već prodato doći do prodaje zemljišta tamo nekim Arapima od strane „onih koji Tuzli žele ukinuti ime, onih koji žele zatrpati Panonska jezera, onih koji žele uništiti tuzlansku multikulturu” i šta sve ne.

Vode se floskulom da će se građanima Tuzle narušiti kvalitet i način života.

Da, narušiti će se način života pojedinim oligarhima koji na osnovu svojih pozicija i uhljebljavanja čitavih porodica na budžet grada, kroz komisije, upravne i nadzorne odbore kućne budžete pune sa preko 10.000 KM mjesečno, u to budite sigurni!

Građane Tuzle treba zaštiti od nezakonite naplate komunalnih naknada, povišenih računa za komunalije, aerozagađenja, pojave jezera po čitavog gradu sa svakim padavinama. Građane većine tuzlanskih mjesnih zajednica komunalnom infrastrukturom treba uvesti u 21. vijek, to ćemo mijenjati!

Tuzla će se otrgnuti iz koalicionog zagrljanja SDP-a i Mirsada Kukića i predati Tuzlacima.” navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje