Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ramazanska poruka tuzlanskog muftije Vahida ef. Fazlović: Najboljim djelima upotpunimo vjeru

Preuzmite sliku

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović u danas upućenoj ramazanskoj poruci pozvao je vjernike da dubokom bogobojaznošću i najboljim djelima upotpune vjeru u ovom časnom mjesecu, te da posebnu pažnju obrate na međuljudske odnose.

˝Sada, kada nam dolazi ovaj blagoslovljeni mjesec, u našim dovama zatražimo, a svojim se djelima potrudimo, da što više ramazanskih dobara postignemo. U najboljoj ramazanskoj noći, Lejletul-kadru, počela je objava Kur´ani-kerima i tada je zemlju obasjalo svjetlo jasne istine koja će stalno razmicati tmine. Njegov sjaj ljudski razum prosvjetljuje, a dušu oplemenjuje. Ramazanski ibadeti svake godine preporode ljude. Ta duhovna obnova jasno je vidljiva u životu pojedinca i zajednice˝, naveo je muftija Fazlović.

On je podsjetio da post u ovom mjesecu zauzima mjesto među pet najvažnijih islamskih dužnosti, te da sva dobra ljudska djela u ramazanu imaju veću vrijednost i višestruko će biti nagrađena.

˝Neka nas naše dobročinstvo u ramazanu snažnije poveže jedne s drugima, u porodici i rodbini, s prijateljima i komšijama. Posebno se pobrinimo o onima čije su potrebe najveće. U našoj brizi o njima, zadovoljstvo Allaha Uzvišenog ćemo sigurno naći. Poštovana braćo i sestre, pokažimo svoje najljepše ljudsko lice. Neka nas svjetlo Allahove upute i milosti prati neprestano u ovom odabranom mjesecu.˝

Muftija Fazlović izrazio je želju da svoj ramazan u miru i zadovoljstvu prožive svi muslimani, te da vrijednost njihove duhovne snage osjete svi dobri ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje