Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ramazan u Tuzli: Iftar za 600 postača pod okriljem ljetne noći

Preuzmite sliku

Kao i prethodne dvije, i ove godine udruženje za promicanje pozitivnih vrijednosti „Oaza“, u saradnji sa medžlisom Islamske zajednice u Tuzli, organizuje iftar na otvorenom, u haremu džamije „Kralj Abdullah“ u Ši Selu, za oko 600 postača.

 • javni-iftar-tuzla-oaza
 • Prethodne dvije godine su pokazale da postači u gradu Tuzli, vole da se druže i da iftare na otvorenom, jer ugodna atmosfera, lijepo društvo, prijatna atmosfera harema tuzlanske ljepotice džamije “Kralj Abdullah“ i  lagani ljetni povjetarac ulješaju Ramazan u Tuzli, i budu nešto o čemu se priča danima nakon ramzana i sa čežnjom prisjeća.

  Zbog toga, udruženje „Oaza“ uz svesrdnu pomoć medžlisa Islamske zajednice Tuzle, i džematskog odbora džamije „Kralj Abdullah“, se svesrdno potrudilo da građanini i ove godine ne budu uskraćeni jednog takovg lijepog ramzanskog osjećaja.

  U srijedu, 29.06. će biti uprličen ovogodisnji iftar takvog karaktera, vrijeme akšam namaza je u 20:40, a broj postaša koji se očekuje je preko 600.

  Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže na vom ramzanskom druženja i svojim prisustvom uljepšaju poseljednje dane ovogodišnjeg ramazana. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,