Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Radovi teku po planu, treće jezero u augustu spremno za kupače?! (FOTO)

Panonsko3
Preuzmite sliku

Kada je u Tuzli urađeno prvo Panonsko jezero bila je to vijest koja je obišla svijet, jer u Evropi ne postoji grad koji u samom svom središtu ima slano jezero.

\"Panonsko3\"Ovog ljeta, Tuzla će dobiti i treće jezero čime će projekat izgradnje Kompleksa slanih jezera biti završen, a «Oaza slanog okusa» zasigurno će postati mjesto br. 1 u BiH za odmor i ljetovanje.

Ovih dana treće slano jezero u Tuzli počinje da poprima svoj izgled koji će uveličati ljepotu kompleksa Panonskih jezera. Radovi na izgradnji započeti su u junu, a jezero bi u svoj svojoj ljepoti krajem augusta trebalo biti dostupno kupačima.

«Upravo sada se postavlja membrana koja je osnov za funkcionisanje ovog jezera, nakon čega slijedi ugradnja opreme u filtersko postrojenje i na kraju arhitektonski radovi koji su završni dio ovog projekta», kazao je Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Općine Tuzla.

 

{igallery id=\”5540\” cid=\”87\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

\"Panonsko3-1\"

Radovi na izgradnji jezera odvijaju se po predviđenom planu tako da ne bi trebalo biti kašnjenja. Treće jezero razlikovaće se od ostalih po svome izgledu, biće sastavljeno iz dva dijela razdvojena slapom, a imaće i dva tobogana. Prilaz jezeru biće potpuno uređen i biće to novi ulaz za cijeli Kompleks jezera.

\"Panonsko-3-4\"

\"Panonsko-radovi\"

\"Panonsko3-2\"

 Tok radova na izgradnji trećeg Panonskog jezera:

{igallery id=\”3596\” cid=\”61\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”25\”}

A ovako je izgledalo prije skoro dva mjeseca:

{igallery id=\”1736\” cid=\”28\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”15\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: