Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Radovi na uređenju Ilinčice u punom jeku: 16 piknik lokacija, tri vidikovca, LED rasvjeta, preuređenje Doma prirode

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, danas je obišao jedno od omiljenih izletišta Tuzlanki i Tuzlaka, Ilinčicu, gdje su u toku radovi u okviru projekta prekogranične saradnje PA.CON.

Trenutno se završava uređenje 16 piknik lokacija, vrši se postavljanje ulične LED rasvjete, a, između ostalog, u toku je i zaključivanje ugovora za uređenje objekta Doma prirode.

Partneri na projektu su Grad Tuzla, Opština Nijemci iz Hrvatske, Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle, Javno preduzeće za nacionalne parkove i Centar za zaštitu i proučavanje ptica iz Crne Gore.

– Ovo nekada omiljeno izletište svih građana Tuzle je dovoljno visoko da bude vazdušna banja, koja će biti dostupna tokom cijele godine i ljeti i zimi i samim time će biti poboljšanja turistička ponuda Tuzle. Radimo na uličnoj rasvjeti dužine 1.200 metara, biće postavljen video nadzor, 16 piknik lokacija kao i 4 kilometra trim i biciklističkih staza, a onda slijedi uređenje tri vidikovca i na kraju uređenje Doma prirode i uređenje oko zgrade, koristit će se za edukaciju ali vršit će i ugostiteljsku funkciju, gdje će se moći odmoriti, ističe gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje