Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Radnici Termoelektrane Tuzla narednih 14 dana odvojeni od svojih porodica

Preuzmite sliku

Zbog preventivnih mjera širenja pandemije korona virusa i Termoelektrana Tuzla poduzela je određene aktivnosti.

Naime, od danas će oko 120 radnika Termoelektrane Tuzla narednih 14 dana biti odvojeno od svojih porodica kako bi svojim radom i žrtvovanjem omogućili svim zdravstvenim ustanovama, kompanijama i domaćinstvima uredno snabdijevanje električnom energijom.

Donijeta je odluka da će radnici Termoelektrane Tuzla u narednih 14 dana raditi po 12 sati u dvije smjene. Također, neće biti u mogućnosti izaći iz pogodna gdje rade i nema izlaska iz kruga Termoelektrane.

‘Uz saglasnost uprave Elektroprivrede BiH donijeli smo odluku o promjeni rasporeda rada i promjeni radnog vremena za radnike čiji je rad neophodan za kontinuiranu proizvodnju električne energije, toplinske energije Tuzle i Lukavca, kao i tehnološku baru koja je potrebna kompanijama poput Solane, Dite i drugih’ – rekao je direktor Termoelektrane Tuzla Izet Džananović.

Druga grupa radnika boravi u svojim objektima stanovanja u samoizolaciji i ne smiju dolaziti u kontakt s osobama koje su bile u trećim zemlljama.

‘Nakon 14 dana oni ulaze u prostor Termoelektrane Tuzla, a ova prva grupa radnika izlazi. Svaki radnik je prije ulaska potpisao izjavu koja je slična izjavi zdravstvenih institucija po pitanju pandemije’ – kaže Džananović.

Sve su mjere poduzete s ciljem da se slučajno neko od uposlenika nebi zarazio korona virusom ili ga prenio na nekoga od kolega čime se se mogla ugoziti proizvodnja električne energije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,