Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Radionica: Njemački za zdravstvene radnike sa medicinskim tehničarem

Preuzmite sliku

Glossa – centar za njemački jezik Tuzla za sve zainteresovane zdravstvene radnike organizuje besplatnu radionicu njemačkog jezika u utorak, 14.05.2019. u 19:00 h.

Ova radionica će se održati u prostorijama Glossa – centra za njemački jezik Tuzla u ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela).

Radionicu za A1 i A2 drži profesor Amir Arnautović koji je i sam završio srednju medicinsku školu i stekao zanimanje medicinski tehničar.

Radionicu za B1 i B2 drži profesorica Džana Ajdaslić koja je ujedno i certifikovani Goethe-ispitivač.
Broj mjesta je ograničen. Prethodna prijava je obavezna.

Vladanje stručnom terminologijom na njemačkom jeziku zdravstvenim radnicima otvara mnoga vrata time što daje potrebna predznanja, koja će im pomoći u savladavanju novih tehnologija i usvajanju novog znanja iz njihove struke.

Radionica je namjenjena kako polaznicima Glossa – centra za njemački jezik tako i svim ostalim zainteresovanim građanima Tuzle i okoline.

Radionica je prije svega namijenjena zdravstvenim radnicima koji su već na nivou znanja njemačkog jezika od A 1/2 pa naviše. Kandidati će biti podijeljeni po nivou znanja u dvije učionice, odnosno u dvije grupe: 1. grupa A 1 i A 2 nivo i druga grupa B 1 i B 2 nivo.

Iz Glosse poručuju da organizuju i nagradno izvlačenje: dvoje sretnih dobitnika će dobiti po poklon paket od Glossa – centra za njemački jezik.

Učesnici ove radionice će imati priliku da uz zanimljive vježbe unaprijede svoj stručni vokabular njemačkog jezika, dođu do novih saznanja iz oblasti medicine, što se tiče njemačkog jezika te da simuliraju realne situacije u okviru svoje struke.

Učešće na radionici je besplatno

Prijavite se na vrijeme na ovu radionicu njemačkog jezika za zdravstvene radnike jer je broj mjesta ograničen. Informacije i prijave su moguće putem telefona na 061/571-561, putem maila na tuzla@glossa.ba ili nas posjetite lično u našim prostorijama u ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela) u Tuzli svakim radnim danom od 15:00h do 22:00h i subotom od 09:00h do 14:00h. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje