Nedjelja, 9. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Qatar Airways pokazao interes za Tuzlu

Preuzmite sliku

Qatar Airways ovog ljeta planira povećati broj letova prema zemljama bivše Jugoslavije pa će tako na liniji Doha – Sarajevo umjesto Airbusa A320 sa 144 mjesta letjeti Airbus A321 sa 182 mjesta. Letovi će se obavljati četiri puta sedmično u kombinaciji oba aviona.

“Plan nam je povećati broj letova za Sarajevo i uvesti veći Airbus A321”, rekao je direktor Qatar Airwaysa Akbar al Baker.

U međuvremenu, generalni direktor aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović je rekao da je Qatar Airways pokazao interesovanje za saradnju.

“Tako prije svega možemo postati alternativa Sarajevu u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova i kasnije vidjeti koje su mogućnosti za uspostavljanje redovnih letova”, kazao je Karasalihović.

Kompanija je unaprijedila dnevne letove za Beograd i uvela dodatna četiri sedmična leta za glavni grad Srbije, što je ukupno 11 letova sedmično između Srbije i Katara. Od jula Qatar Airways planira unaprijediti letove na liniji Doha – Skoplje koja će se kombinovati s avionima A320 i A321, piše portal Klix.ba.

“Smatramo da je potrebno pružiti više usluga na Balkanu, s pet zvjezdica, kako i zaslužuje. Zato se fokusiramo na takva tržišta s velikim mogućnostima koja imaju koristi od obje strane. Nastavit ćemo da tražimo mogućnosti u ovom regionu”, kazao je glavni komercijalni službenik Qatar Airwaysa Ehab Amin.

Direktor ove kompanije Al Baker je istakao da region Zapadnog Balkana raste i da bilježi ekonomski rast.

Zagreb ostaje najčešća destinacija Qatar Airwaysa u bivšoj Jugoslaviji s ukupno dva leta dnevno, a aviokompanija razmatra povećanje kapaciteta na ruti sljedeće godine.

Uprkos interesovanju za Ljubljanu, glavni grad Slovenije nije uključen u planove ove aviokompanije za 2018. i 2019. godinu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: