Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prvi muzički spot u produkciji organizacije Filmark snimljen u Tuzli (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Organizacija Filmark iz Tuzle potpisuje pjesmu i spot mlade bh. pjevačice Belme Huseinefendić koja je publici postala poznata svojim učešćem u muzičkom takmičenju “Neki novi klinci”.

Filmark, čine mladi kreativni i ambiciozni ljudi iz Tuzle i tuzlanske regije, okupljeni u ime jednog zajedničkog cilja a to je produkcija i kreacija audio-vizualnog sadržaja.

“Nastojimo afirmirati buduće mlade muzičke i glumačke talente i pružiti im sve uslove za njihov uspjeh u ovom poslu. Naš prvi projekat namijenjen je snimanju prve muzičke kompozicije i spota Belmi Huseinefendić, mlada bh. pjevačica koja je javnosti postala poznata svojim učešćem u muzičkom takmičenju “Neki novi klinci” gdje se plasirala u finalni dio takmičenja. Organizacija Filmark snimila je Belmi njenu prvu pjesmu i spot. Pjesma je u funky stilu i na našim prostorima ne možemo često čuti takav zvuk,zbog toga smo s nestrpljenjem očekivali reakcije publike. Spot je snimljen u prelijepom ambijentu grada Tuzle i u Nardi Pubu Tuzla gdje održana i premijera.” – navode iz Filmark organizacije.

Spot za pjesmu “Oči boje kestena” producirao je 19-godišnji Ilijas Jahić, učenik Medicinske škole Tuzla uz podršku članova tima, tekstopisca Belma Sakić, kompozitora Nedima Hajdarevića i Kenana Hamzića, redatelja Sulejmana Muratovića koji je u timu sa Jasminom Jatićem, Azurom Salihovićem, Amarom Sočićem, Jasminom Gazijom dao recept sa puno dobrih, bajkovitih univerzalnih, do sada u Tuzli neviđenih sastojaka kada je u pitanju produkcija spota.

“Želimo stvoriti neku pozitivnu priču u našem gradu, baviti se onime što volimo a to je produkcija, približiti ljudima neke drugačije žanrove muzike koji na našem prostoru nisu toliko zastupljeni. Želimo pokazati da mladi itekako imaju volje da uspiju u našoj državi i da žele za sebe i druge novu i pozitivniju budućnost u BiH. Našim udruživanjem želimo pokazati da mladi imaju volje i ambicije da uspiju u našoj državi” – navodi ekipa okupljena u Filmark organizaciju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje