Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prvi hirurg iz BiH: Prof. dr. Samir Delibegović postao član ‘American College of Surgeons’

Preuzmite sliku

Prof.dr med.sci. Samir Delibegović iz Tuzle je postao član “American college of surgeons”.

Na Kongresu American college of surgeons, koji se održavao od 27.10.do 31.10.2019. u San Francisku, održana je i ceremonija proglašenja novih članova. Jedan od članova je i Prof.dr. med.sci. Samir Delibegović, kao prvi hirurg iz Bosne i Hercegovine.

Priznanje je obezbijedio dugotrajni samoprijekorni rad Prof. Delibegovića, sa njegovim pristupom svojoj struci, angažovanosti u stalnom razvoju i predanosti radu.

Prof. Delibegović je jedan od začetnika moderne, minimalno invazivne hirurgije u BiH.

Izdao je više knjiga u oblasti medicine kao autor i koautor, ali je i autor brojnih naučnih članaka u svjetskim časopisima iz područja hirurgije. On je i organizator stručnih medicinskih skupova, radi razmjene znanja i iskustava i stalno provođenje edukacijskih projekata.

  • Ovo priznanje nije samo prof. Delibegoviću, nego i cijeloj bh. hirurgiji.

    Njegovo članstvo će olakšat prijem novih članova iz BiH, posebno članova Udruženja endoskopskih hirurga u BiH, čiji je predsjednik prof.dr Samir Delibegović a članstvo u ACS olakšati će dalji razvoj hirurgije u BiH.

    Kongresu je prisustvovalo preko deset hiljada učesnika iz cijelog svijeta, a obuhvatao je sva područja hirurgije. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje