Utorak, 27. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prvi amfiteatar Kampusa Univerziteta u Tuzli nosit će naziv “Amfiteatar 1 – Martin Luther King Jr.”

Aktivnosti organizira Univerzitet u Tuzli u saradnji sa Asocijacijom „Zelene Staze – Green Tour“.

U čast borca za ljudska prava i jedne od najznačjanijih ličnosti modernog doba u svijetu, prvi amfiteatar Kampusa Univerziteta u Tuzli od ponedjeljka 19. januara nosit će naziv „Amfiteatar 1 – Martin Luther King Jr.“.

Univerzitet na ovaj način želi iskazati svoje opredjeljenje da afirmiše vrijednosti uzajamnog razumijevanja, tolerancije i ravnopravnosti među ljudima koje simbolizira Martin Luther King.

Svečana ceremonija proglašenja i otkrivanje ploče Martinu Lutheru Kingu zakazana je za sutra (19. januar)  u 10:30 sati u amfiteatru 1 Kampusa Univerziteta u Tuzli, u prostoru bivše Kasarne „Husejn Kapetan Gradaščević“.

Ceremoniji će prisustovati predstanik Ambasade SAD-a u Sarajevu gospodin Anthony Augustine, Stožerni narednik, Koordinator za operacije u Kancelariji vojnog atašea SAD-a. Uz predstavnike Univerziteta u Tuzli i Asocijacije „Zelene Staze-Green Tour“ očekuje se učešće većeg broja aktivista i studenata.

Nakon ceremonije aktivisti i studenti će organizovati akciju čišćenja i uređenja prostora Kampusa, simbolično najavljujući tekuću 2015-tu kao godinu aktivizma i omladinskog volonterizma.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje