Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Provedena akcija „Let's do it-milion sadnica za 1 dan” u Tuzli

4
Preuzmite sliku

U Tuzli uspješno provedena akcija „Let's do it-milion sadnica za 1 dan.”

4

Pod vodstvom Amara Kavgića, koordinatora projekta istoimene akcije čišćenja za lokalni tim u Tuzli, na akciju je izašlo 120 volontera. Akciji su se u najvećem broju pridružili učenici Srednje medicinske škole i Ekonomske škole u Tuzli, ali se prijavio i veliki broj volontera samoinicijativno.

Posađeno je 3.000 sadnica javora , što je bio primarni cilj prilikom izlaska na teren.

Sadnice su posađene na mjestu starog rudničkog kopa, u mjestu Ravna Trešnja, uz pomoć velikodušne podrške osoblja JP „Šume TK” kojim se ovim putem zahvaljujemo na ustupljenom alatu kao i pokazanom iskustvu u rukovanju sadnicama.

1

Srednjoškolci ali i ostali volonteri, zajedno sa organizatorima akcije, su od okupljanja u 07:30h pa do samog završetka akcije vrijedno radili i pokazali kako u našoj zemlji još uvijek postoje ljudi koji bi dali zadnji atom snage kako bi unaprijedili svoju životnu okolinu.

Riječi hvale upućujemo i društveno odgovornim kompanijama i organizacijama koje od početka podržavaju naše ideje, prije svega HT Eronet, Pivara Tuzla d.o.o. i UN Volunteers , ali i svim volonterima bez kojih se ova akcija ne bi mogla nazvati uspješnom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: