Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Protestno okupljanje na Sonom trgu: Tuzlaci i Banjalučani u borbi za pravdu za Davida i Dženana (FOTO)

“Ko je ubio Davida?”, “Ko je ubio Dženana?” – uzvikivali su večeras građani Tuzle i Banje Luke na Sonom trgu u Tuzli gdje je održano protestno okupljanje pod nazivom “Pravda za Davida i Dženana”. 

Bilo je ovo spontano okupljanje bez organizatora u znak podrške i solidarnosti za roditelje Davida Dragičevića Davora i Suzanu, ali i za ostale članove grupe Pravda za Davida koji se nesebično i dostojanstveno bore za istinu na ulicama Banje Luke.

U Tuzlu je stigla i grupa Banjalučana, inače članova grupe “Pravda za Davida” koji su se na ovakav način željeli odužiti Tuzlacima, a koji su uz njih već mjesecima.

“Na protestima u Banjoj Luci sam učestvovao prethodnih 290 dana, a sada su tamo sva naša okupljanja zabranjena. ‘Pravda za Davida’ tamo se ne smije spomenuti. Ne smijemo izgovoriti Davidovo ime, ili nešto drugo vezano za njega, jer je polciija na svakom mjestu i u civilu. Nije me strah i nastavit ćemo i dalje da se borimo za pravu”, izjavio je u susretu s medijima Stefan Lazić, član grupe “Pravda za Davida”.

Tuzlanka Elma Simić također je stigla na večerašnje mirno okupljanje.

“Osjetila sam moralnu obavezu da dođem na ovaj protestni skup. Ono što se dogodilo Davidovim i Dženanovim roditeljima je strašno. Ne mogu da vjerujem da je u Banjoj Luci režim mogao da uradi nešto onako. Situacija u kojoj su se našli njihovi roditelji, ali i svi ostali učesnici protesta je za svaku osudu”, rekla je Simić.

Tuzlaci i Banjalučani su u centru Tuzle od svijeća napravili srce, a sa transparentima u rukama su poručili da pravda za Davida i Dženana konačno mora doći. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje