Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prošlo trinaest godina od početka gradnje: Kupci stanova ‘SPO 15.maj’ i dalje čekaju, najavljeni novi protesti

Udruženje kupaca ‘SPO 15. maj’ Tuzla danas je uputilo saopćenje za javnost u kojem se navodi kako će u petak 3. jula organizovati protestnu šetnju.

Prošao je i 13-ti po redu 15. maj, nakon što je počela gradnja Stambeno-poslovnog objekta 15. maj u Tuzli. Nakon ‘obećanja’ Gradske uprave da ćemo u januaru useliti i obaviti tehnički prijem objekta prije 15. maja, to se nije dogodilo.

Šutnja Gradske uprave traje već mjesecima kada je u pitanju rješavanje pitanja vezanih za Direkciju za izgradnju, a koja je još uvijek u vlasništvu Grada. Podsjećamo da do danas nije do kraja sprovedena ni Odluka Gradskog vijeća iz novembra 2017. godine, a odnosi se na priključenje objekta SPO 15. maj na eleltroenergetsku mrežu.

Firma ‘Giprom’ d.o.o. također nije ispunila svoje obaveze vezane za završetak objekta kao ni potrebnu dokumentaciju za tehnički prijem objekta. Također, želimo da spomenemo i to kako Tužilaštvo Tuzlanskog kantona i dalje ne radi ništa po našoj krivičnoj prijavi iz oktobra 2016. godine i ne imenuje krivce i ne donosi tužilačku Odluku.

Zbog svega navedenog, želimo kazati ‘Stop Lopovluku i Kriminalu’ te pozivamo na protestnu šetnju u petak 3. jula u 14 sati (okupljanje u 13:30) koja će biti održana rutom ‘SPO 15. maj’ do zgrade Jupiter.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u vezi sa COVID-19 broj učesnika protestne šetnje ograničavamo na 50 osoba. Također, molimo sve učesnike da se tokom šetnje pridržavaju mjera distance i da nose maske, navode u saopćenju iz Udruženja kupaca ‘SPO 15. maj’ Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,