Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Proljeće u vrijeme korone: Sunce nije izmamilo Tuzlanke i Tuzlake na ulice

Preuzmite sliku

Nakon dva tmurna dana Tuzla je danas osvanula obasjana suncem.

Iako je kalendarski nastupilo proljeće kada su po običaju ljetne bašte ugostiteljskih objekata u Tuzli obično ispunjene kao i samo šetalište Korzo, ovih dana to nije slučaj.

Obzirom na proglašene vanredne okolnosti kao i niz preporuka, građani se uglavnom pridržavaju propisanih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa, pa su i danas tuzlanske ulice uglavnom puste.

Za razliku od prijašnjih godina kada je početkom proljeća stara gradska jezgra vrvjela šetačima, ovih dana centar grada Tuzle prepušten je tek pokojem slučajnom prolazniku.

Objektiv našeg fotoreportera zabilježio je kako izgleda današnji proljetni dan u gradu soli.

Ulice su sablasno puste bez najmlađih stanovnika grada koji su zabavu, umjesto na igralištima i u parkovima, prinuđeni potražiti u kućama, i učenika osnovnih i srednjih škola za koje je, u vanrednim okolnostima, organizirana online nastava.

Sa današnjim danaom Tuzlanski kanton broji 46 pozitivnih slučajeva zaraze korona virusom. Ranije izdate naredbe u vezi sa mjerama prevencije širenja pandemije korona virusa ostaju na snazi do daljnjeg. #ostanikući (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje