Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Projekt vrijedan 5 miliona KM: Pogledajte idejno rješenje Urgentnog centra sa javnom garažom u krugu UKC-a Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Na današnjem sastanku članova Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima uprave Grada Tuzla, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla premijer Kantona Bego Gutić izrazio je punu podršku realizaciji ideje izgradnje Urgentnog centra sa javnom garažom u krugu kliničkog centra.

  • UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_01_05_01_2015
  • Tokom prezentacije Idejnog projekta javne garaže sa urgentnim centrom u kompleksu UKC-a rečeno je kako će se izgradnjom ovog objekta na optimalan način riješiti niz problema koji trenutno opterećuju UKC. „Prije svega radi se o pružanju kvalitetnije, brže i efikasnije usluge hitne medicinske pomoći pacijentima, a istovremeno se rješava i problem parkiranja vozila za sve one koji koriste usluge ili obilaze pacijente smještene u nekoj od klinika” rekao je direktor UKC-a Nešad Hotić i dodao da se radi o projektu koji ima veći značaj od „Plave bolnice” a čijom realizacijom će građani na UKC-u dobiti modernu uslugu koja ima nemjerljiv značaj.

    Cjelokupna vrijednost ovog projekta do momenta stavljanja urgentnog centra i garaža u funkciju procjenjuje se na oko 5 miliona KM.

    Zavod zrdravstvenog osiguranja je na inicijativu premijera Gutića i Vlade TK u ovogodišnjem Finansijskom planu predvidio ukupno 3,6 miliona KM za urgentni centar UKC-a. Od ovog iznosa oko 1,2 miliona su planirani za realizaciju danas prezentiranog idejnog rješenja.

    Premijer Gutić je uz podršku ovom projektu izrazio želju da se što prije usaglase svi potrebni stavovi, stvore preduslovi i što prije krene sa realizacijom.

  • UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_02
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje