Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Projekat Gimnazije „Ismet Mujezinović” najbolji u Bosni i Hercegovini!

grupna SHL
Preuzmite sliku

U utorak (11.12) i srijedu (12.12.) u prostorijama Hotela Hollywood u Sarajevu održan je „SHL event”.

grupna SHLNeadekvatno informiranje mladih, loša mobilnost, niska svijest o neformalnoj edukaciji, odsustvo omladinskog aktivizma i nizak stepena učešća u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou ključni su problemi koje je nakon dvodnevnog rada u radnim grupama definiralo više od 100 predstavnika i predstavnica omladinskih projekata u okviru godišnje konferencije u organizaciji Fondacije Schüler Helfen Leben.

Mladi su kroz intenzivan rad ponudili ideje za projekte kojima bi se prevazišli identificirani problemi, a koji će moći aplicirati za SHL-ov Fond omladinske politike.

Rüdiger Ratsch-Heitmann generalni direktor SHL-a iz Berlina proglasio je najboljim projekat Gimnazije „Ismet Mujezinović” pod nazivom “Ujedinjeni u različitostima”.

Ovaj projekat Vijeće učenika Gimnazije „Ismet Mujezinović” implementiran je u aprilu 2012. godine. Cilj projekta bio je da spoji učenike iz FBiH i RS stvarajući kod učenika želju, volju i poštovanje prema drugom i drugačijem a sve to uspješno je implementirano kroz dvodnevno druženje u sklopu kojeg su učenici posjetili katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu i džamiju.

predstavnici projekta

Zaista posebna čar i velika satisfakcija meni lično, jeste da je moj prvi samostalno kreiran projekt izabran za najbolje implementiran projekt u BiH i a još ljepše da je ono što smo radili najpozitivnija stvar u našoj domovini a to je promocija naših različitosti koje nas u svakom pogledu spajaju..” kazao je Kemal Nedžibović, predsjednik Vijeća učenika i koordinator projekta Ujedinjeni u različitostima.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: