Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Programski bogat kraj decembra u BKC-u TK

Preuzmite sliku

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona ove sedmice posjetiteljima nudi pet programa u pet radnih dana.

Sadržajnu sedmicu večeras otvara promocija zbirke pjesama “Dodiri duše“, autorice Elvire Pekić Cvolić. Promocija će biti održana u Maloj galeriji JU BKC TK, a promotori su Sead Selimović i književnik Salih Strašević.

HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla u saradnji sa Franjevačkim samostanom “Sv. Petra i Pavla” u Tuzli u utorak 21. decembra u BKC TK organizira tradicionalni svečani Božićni koncert.

U okviru koncerta organizatori će ugostiti Matiju Dedića i tri mlada vokala Lidiju Bajuk, Ammaru Mistrić i Saru Renar. Matija Dedić je hrvatski pijanist, kompozitor i jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz-muzičara. Potiče iz muzičke porodice, sin je Arsena Dedića i Gabi Novak, najavljeno je iz JU BKC TK.

Predškolska ustanova “IQ Kutak Montessori” Tuzla u srijedu 22. decembra u Velikoj sali BKC-a organizuje Novogodišnju priredbu za svoje polaznike.

U četvrtak 23. decembra publika će moći uživati u Novogodišnjoj reviji plesa koju priređuje Plesni studio “Sandoval” Tuzla. Kroz program u kojem će učestvovati članovi ovog kluba, bit će prikazano šta su njihovi članovi radili tokom ove godine i najavljene aktivnosti u narednoj godini kada “Sandoval” obilježava dvije decenije uspješnog rada.

Zanimljivu sedmicu u BKC-u Tuzlanskog kantona zatvaraju učenici Osnovne muzičke škole Tuzla sa svojim tradicionalnim Novogodišnjim koncertom.

Programsku godinu Bosanski kulturni centar TK završava 28. decembra, kada u koprodukciji sa Mješovitim horom „Lege Artis“ Tuzla priređuje osmi po redu Novogodišnji koncert na kojem će nastupiti vokalni ansambli, pjevački zborovi, horovi i vokalni solisti iz Bosne i Hercegovine i regije.

Ulaz na sve događaje je slobodan uz pridržavanje svih propisanih higijensko-epidemiloških mjera koje se odnose za boravak u zatvorenim prostorima, saopćeno je iz JU BKC TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,