Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata

nightlife
Preuzmite sliku

Općinsko vijeće Tuzla je podržalo i usvojilo Odluku o produženom radnom vremenu objekata iz oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i sporednih djelatnosti na području općine Tuzla. Ovom odlukom navedeni objekti moći će raditi i do dva sata poslije ponoći, s tim što ostaje ograničenje za glasno puštanje muzike do 23:00 sata.

\"nightlife\"Odluka o produženom radnom vremenu objekata donešena je na osnovu zahtjeva ugostitelja koji su izrazili želju za dužim radnim vremenom, naročito tokom ljeta. Odluka je i posljedica usklađivanja zakona sa Zakonom o trgovini na nivou Federacije BiH.

\'\'Zbog toga je predložena ova odluka, da se produži radno vrijeme i da ono ljeti traje do jedan sat poslije ponoći, a zimi do 12 sati. Na poseban zahtjev ugostitelja to vrijeme može da se produži do dva sata\'\’, kazao je Safet Husanović, šef Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla. Zimi se radno vrijeme također produžava, odnosno u dane četvrtak, petak i subotu može trajati do jedan sat, prenosi RTV SLON

\'\'Općinsako vijeće Tuzla donijelo je i zaključak kojima se zadužuju inspekcije i PU Tuzla da malo više povedu računa o zaštiti javnog reda i mira da produženi rad ne bi uticao na druge građane\'\’, dodao je Husanović. U specifičnim prilikama kada je u pitanju proslava Nove godine, diplomiranja ili vjenčanja, rad ugostiteljskog objekta se na zahtjev može produžiti do četiri sata.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: