Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Probni popis stanovništva na Slatini i u Mramoru od 15. do 29. oktobra

Opcina-Tuzla
Preuzmite sliku

Mole se svi građani na saradnju…

Opcina-Tuzla

U skladu sa članom 20. Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine ( Službeni glasnik Bosne i Hercegovine, broj 10/12) provodi se probni popis stanovništva s ciljem priprema za organizovanje i provođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine.

Na području općine Tuzla probni popis stanovništva provešće se na području MZ Slatina i MZ Mramor .

Probni popis stanovništva provešće se od 15. do 29. oktobra 2012. godine sa stanjem na dan 14. oktobra 2012. godine u 24.00 sata.

Probni popis stanovništva ima veliki značaj za našu zemlju, te se mole građani, da sarađuju sa popisivačima i instruktorima, koji rade na probnom popisu stanovništva. Potrebno je da se za popisivače pripreme podaci o osobama, koje su članovi domaćinstva (ime, prezime, ime oca, datum rođenja, matični broj i slično), kao i podaci o stanu i drugoj imovini (zemljištu, šumi i slično). Popisivači će nositi akreditacije i ovlaštenja koja su dužni dati na uvid licima koje popisuju. Svi podaci prikupljeni popisom čuvat će se trajno kao službena tajna a koristit će se isključivo u statističke svrhe

Podsjećamo građane na zakonsku obavezu davanja podataka koji se traže popisom, kao i da uskraćivanje odgovora na pitanja ili davanja nepotpunih ili netačnih odgovora predstavlja prekršaj.

POPISNA KOMISIJA OPĆINE TUZLA

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: