Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pripreme završene, jezera spremna: Datum komercijalnog početka rada Panonike zavisit će od vremenske prognoze

Preuzmite sliku

Završene su dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na kompleksu slanih jezera Panonika u centru Tuzle.

Potpuno je ekološki uređen prostor jezera i pogonski spremna energetska i filterska postrojenja, a nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone.

Obzirom na lošu vremensku prognozu za narednih nekoliko dana sa najavljenim padavinama i niskim temperaturama, Panonika neće krenuti sa komercijalnim radom u subotu 1. juna 2019.g., što je uobičajen datum zvaničnog početka ljetne sezone.

  • Kompleks će biti otvoren i slobodan za šetanje i razgledanje, ali ne i za kupanje. I ove godine, Panonika će zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga. Datum komercijalnog početka rada Panonike zavisit će od vremenske prognoze, o čemu ćemo vas obavijestiti na vrijeme.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje