Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prilaz OŠ \”Tušanj\” i dalje katastrofalan! (FOTO)

ulica-tusanj
Preuzmite sliku

Dok se čitava Tuzla predizborno asflatira i uređuje, ulica koja nosi naziv po najvećem našem piscu Meši Selimoviću ostaje i dalje zapostavljenja.

\"ulica-tusanj\"Mještani ove ulice i roditelji učenika osnovne škole Tušanj su postali razočarani kako u aktivnosti mjesne zajednica tako i u nadležne organe Općine Tuza.

Uprkos peticijama i molbama koje su godinama upućivali nadležnim organima, kao i obećanjima koja su dobijali prije svega šefa službe za komunalne poslove komunalne gosp. Kemala Kurevića tokom snimanja emise na Slon televiziji pod nazivom „Vi pitate mi tražimo odgovor\”, ulica i dalje ostaje netaknuta. Mještani ove ulice su sa direktorom Osnovne Škole gosp. Senadom Mulićem pokušali uputiti zajednički apel Općini Tuzla, ali na žalost učenika i mještana, direktor škole nije imao razumjevanja prema ovom problemu.

Da stvar bude još gora na samom ulazu u ulicu Meše Selimovića nedavno je otvoren jos jedan poslovni objekat maloprodajnog lanca Bingo sto je uveliko povećalo frekvenciju autobomila što uz izrovljen asfalt ulice i mnogobrojne rupe ugrožava sigurnost učenika i svih pješaka.

\"ulica-tusanj1\"

Ovom prilikom po već koji put apelujemo svim nadležnim organima Opštine Tuzla da konačno nešto urade po pitanju asflaltiranja ulice i sačuvaju svoj obraz. Sramotno je da ulica u kojoj je rođen najveći bosanskohercegovčki pisac Meša Selimović po kome ulica nosi naziv bude u ovako katastrofalnom stanju. 

U potpisu roditelji učenika O.Š. Tušanj i mještani ulice.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: