Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prijem za pobjednike Prvog BH Hackathona kroz Think tank

Preuzmite sliku

U Tuzli je tokom protekle sedmice održan Prvi BH Hackathon kroz Think tank u tehničkoj organizaciji BH sedmice inženjerstva i Univerziteta u Tuzli, tokom kojeg su osmišljene brojne ideje za razvoj kampusa Univerziteta u Tuzli.

Tri najbolje ideje, odnosno tri najbolja tima, nagrađeni su značajnim novčanim iznosima, a prvoplasiranima je pripala i specijalna nagrada. U srijedu 21. decembra, za pomenuta tri prvoplasirana tima upriličen je i prijem u Gradskoj upravi Tuzle. Vršilac dužnosti gradonačelnika dr.sc. Tuzle Zijad Lugavić naglasio je kako su mladi uspješno pokazali hrabrost, stručnost, profesionalnost i znanje, te način na koji oni vide budućnost Tuzle.

“Sa nama su takmičari koji su pokazali najbolje ideje, od ukupno njih 80, koliko ih je učestvovalo u ovom preocesu i koji su pokazali izvanredno znanje, zalaganje i ideje, sa vizijom kako preporoditi kampus u Tuzli. Tačnije, radi se o prezentaciji načina na koji bi to oni uredili, riješili potrebe studenata i profesora i kako bi trebalo dosta toga da izgleda. Ono što je možda i važnije od svega jeste činjenica da su mladi pokazali hrabrost, stručnost, profesionalnost i znanje u fokusiranju na budućnost. Pokazali su na koji način oni vide naš Univerzitet i kampus. To je jedan veliki iskorak, obzirom da na ovaj način mi vidimo da u našim mladima imamo sigurnu budućnost.

Uvjeren sam da među njima ima dobrih budućih menadžera i profesora, te da će zajednički graditi kvalitetnu budućnost grada Tuzle i Bosne i Hercegovine. U ime svih građanki i građana ja im se zahvaljujem i želim uspjeh u budućem životu i radu. Siguran sam da će Grad Tuzla i u budućnosti podržavati ovakve projekte, kao što je podržao i ovaj Hackaton. Ovi događaji su od ključnog i strateškog značaja jer ukazuju da na jedan sinegrijski način, sa mladima, trebamo graditi budućnost Tuzle i Bosne i Hercegovine”, – poručio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc.
Zijad Lugavić.

Ovom prilikom mladi su istakli da im na putu afirmacije u velikoj mjeri pomaže otvoren pristup gradske administracije i podrška Grada Tuzle, te se zahvalili na prepoznavanju mladih talentiranih osoba i razumijevanju njihovih ideja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje