Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijem novih članova u Mješoviti hor ‘Lege Artis’ Tuzla 1. i 4. februara

Preuzmite sliku

Odlukom Skupštine Muzičkog obrazovnog centra (MOC) “Lege Artis” Tuzla, 1. i 4. februara ove godine bit će održana audicija za prijem novih članica i članova u Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla.

Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla prepoznatljiv je kulturni brend grada Tuzla, koji je u devet godina postojanja zabiježio više od dvije stotine nastupa u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je deset odličja sa međunarodnih horskih festivala takmičarskog karaktera te organizator brojnih manifestacija u Tuzli, a među najprepoznatljivijima jeste Međunarodni horski šampionat “Lege Artis” Tuzla i Tradicionalni novogodišnji koncert Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla. Horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, maestro Jasmin Hasić.

Probe mješovitog hora “Lege Artis” održavaju se dva puta sedmično (ponedjeljkom i četvrtkom) u večernjem terminu, uz poštivanje epidemioloških mjera propisanih od Kriznog štaba.

Audicija će biti održana u prostorijama MOC “Lege Artis” Tuzla, u ul Kaldrma br. 2 (preko puta Jalske džamije), a mogu učestvovati građani uzrasta od 15 godina starosti pa na više, saopćeno je iz MOC “Lege Artis” Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje