Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Priča iz Tuzle: Skuplja pomoć za unuku da ne bi oslijepila (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sudbina se poigrala s tri maloljetne djevojčice iz Tuzle koje su od rođenja na izdržavanju kod nane i djeda.

Roditelji su ih napustili po rođenju, a da život ne bi nastavili u domu za djecu bez roditeljskog staranja ili nekoj drugoj ustanovi, staratelji su se pobrinuli da im ništa ne nedostaje.

U međuvremenu je jedna od djevojčica oboljela i da ne bi ostala bez vida, budući da joj je dijagnosticirano naglo povećanje dioptrije, potrebna im je pomoć dobrih ljudi, kako bi mogla na liječenje van Bosne i Hercegovine.

Tri djevojčice uzrasta šest, sedam i osam godina, koje su učenice jedne tuzlanske osnovne škole, ima mnogo želje i volje za životom, bez obzira na to što ne dijele baš lijepu sudbinu kao njihovi vršnjaci. Od rođenja su bez roditeljske ljubavi, koju im pružaju nana i djed. Oboje su bez stalnih novčanih primanja.

Muhamed i njegova supruga su nezaposleni, a za hranu, školovanje, odjeću i sve što je potrebno djevojčicama snalaze se, kažu nam, kako znaju i umiju.

Jedna od djevojčica od rođenja ima zdravstvenih problema i pomoć dobrih ljudi bi ovoj porodici dobro došla. Operaciju očiju zbog naglog i brzog povećanja dioptrije nije moguće uraditi u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici i djevojčici, možete kontaktirati njenog djeda Muhameda Ramića putem telefona 062/311-544. (Federalna.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,