Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preživio tešku saobraćajnu nesreću: Sead Jogunčić iz Tuzle treba pomoć dobrih ljudi

Preuzmite sliku

Da bi ponovo samostalno hodao i potpuno se oporavio od šoka nakon što je preživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zauvijek izgubio prijatelja Sead Jogunčić treba pomoć dobrih ljudi.

Podsjetimo, Jogunčić je kao suvozač teško nastradao u saobraćajnoj nesreći 27. januara 2015. godine u tuzlanskom naselju Miladije dok je njegov prijatelj Selmir Kovačević koji je te noći bio za upravljačem putničkog motornog vozila “Mazda” smrtno stradao na licu mjesta nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zid pekare koja se nalazila u neposrednoj blizini saobraćajnice.

Ljekari su kazali da je Jogunčić imao sreću što je preživio ovu tešku nesreću i što se nakon više od dva mjeseca probudio iz kome. Međutim, ni nakon više od četiri godine on se nije u potpunosti oporavio i njegovo kretanje je ograničeno i dan danas.

Seadova majka Almira za Tuzlanski.ba kaže kako je njen sin već dva puta išao na rehabilitaciju u Krapinu odnosno Gradačac gdje su napravljeni određeni pomaci ali je liječenje potrebno nastaviti kako bi se pospiješila njegova pokretljivost.

‘Imamo preporuke i ponudu za Seadov oporavak u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Gornja Trepča koja se nalazi u Srbiji. Međutim, troškovi liječenja iznose blizu 3.700 KM, a mi taj novac nemamo. Ovim putem želimo uputiti apel svim dobrim ljudima koji imaju mogućnost da nam pomognu u liječenju Seada’ kaže Almira i dodaje:

‘Jedina naša redovna primanja su invalidnina mog supruga u iznosu od 326 KM jer je on civilna žrtva rata. U granatiranju Tuzle suprug Muhamed je ostao je bez lijeve ruke, a kao što je poznato, živimo u garsonjeri od 19 kvadrata koja je u vlasništvu Grada Tuzle’ – kaže Almira Joginčić.

Dodatna primanja porodica Jogunčić ostvari tako što na tuzlanskom Korzu prodaju kokice kako i košpe ispred stadiona Tušanj za vrijeme utakmice kao i na platou ispred SKPC ‘Mejdan’ u Tuzli.

Ukoliko želite pomoći u liječenju Seadu Jogunčiću, možete to učiniti putem žiroračuna u “Intesa San paolo banci”. Broj računa je: 154-001-00000019-10. Broj partije: 994674-22-452860 ili lično na adresi Envera Šiljka 17, naselje Mosnik u Tuzli.

Za sve dodatne informacije možete i kontaktirati porodicu Jogunčić na broj telefona 060 308 04 97.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,