Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prezentacija računarske aplikacije Afazija – Govorno jezične vježbe

logo sa sloganom
Preuzmite sliku

Najava prezentacije računarske aplikacije “Afazija – Govorno-jezične vježbe”

logo sa sloganom

Kompanija „Leftor” d.o.o. Tuzla, u saradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, pozivaju Vas na prezentaciju računarske aplikacije “Afazija – Govorno-jezične vježbe“, koja će se održati u subotu 15. juna 2013. godine u 10,00 sati, u prostorijama Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, ulica Univerzitetska 1 u Tuzli.

Sudionici prezentacije:

– dr.sci. Zamir Mrkonjić, dekan Edukacijsko-reabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli,

– Edin Ramić, dipl. defektolog-logoped, idejni autor aplikacije,

– Kristijan Smiljanić, mr. sci. el. teh., direktor firme Leftor d.o.o.

Osobe oboljele od afazije suočene su s stečenim potpunim gubitkom govora, govornog izražavanja i/ili razumjevanja, uzrokovanog oštecenjem u kortikalnim centrima u središnjem živcanom sistemu.

Računarska aplikacija ” Afazija – Govorno – jezične vježbe” omogućava neograničeni broj tretmana za različite vrste afazija. Svrha aplikacije je da pacijentima poboljša i olakša rehabilitaciju na taj način što će govorno-jezičku terapiju moći provoditi kod kuće uz povremeno uključivanje logopeda.

Računarska aplikacija “Afazija – Govorno jezičke vježbe” je rezultat multidisciplinarnog pristupa u rješavanju problema kombinovanjem informaciono -komunakacionih tehnologija s znanjima iskusnih logopeda. Aplikacija je kreirana da pomogne osobama sa raznim oblicima afazija, nastalih kao posljedica moždanog udara ili bilo koje druge ozljede mozga. Takoder, aplikaciju mogu koristiti i djeca sa nedovoljno razvijenim govorom, hiperaktivna djeca, kao i djeca kod koje se javljaju teškoce u usvajanju čitanja, pisanja i računanja, a veliku primjenu je našla i kod djece sa intelektualnim deficitom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: