Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prezentacija projekta ‘Via Dinarica’ sutra u Tuzli

Preuzmite sliku

Posjeta projekta “Via Dinarica” bosanskohercegovačkim gradovima se nastavlja 14. jula, organizacijom velikog događaja u Tuzli, na Trgu Slobode od 19.00 sati.

Središnji dio događaja bit će piramidalna instalacija, simbol planine i simbol turističkih lokacija sa tri staze Via Dinarice koje prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu – bijelu, zelenu i plavu, saopćeno je iz projekta Via Dinarica.

Posjetioci će saznati o tome šta staze simbolizuju, koje su to atrakcije na njima zastupljene i pronaći nešto za sebe. Dodatne informacije mogu se pronaći na QR kodovima koji će za svaku stazu biti postavljeni na instalaciji.

Na događaju će učestvovati predstavnici grada, međunarodnih organizacija, ambasada i UNDP BiH, tim projekta Via Dinarice kao i korisnici, odnosno mali privrednici i domaćinstva te nevladine organizacije koji će predstaviti svoju ponudu.

Posjetioci događaja će moći sudjelovati u takmičenjima, kvizovima i zabavnim igrama, fotografisati se na “vrhu planine” kod Hajdučkih vrata, kao i osvojiti vrijedne nagrade.

Planinarske rute Via Dinarice se protežu preko Dinarida, od Slovenije do Albanije. Bosna i Hercegovina se nalazi u samom srcu dinarskog luka.

Kroz podršku razvoju turizma u prirodi Via Dinarica pomaže male biznise, domaćinstva i nevladine organizacije koji se nalaze i djeluju na njenoj bijeloj, plavoj ili zelenoj stazi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,