Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prevareni kupci stanova u Tuzli ponovo izlaze na ulice

Prevareni kupoci stanova i poslovnih prostora u Stambeno-poslovnom objektu (SPO) 15. maj u Tuzli ponovo organiziraju proteste, a na gradske ulice izlaze u četvrtak, 26. aprila ove godine.

S obzirom na desetogodišnju problematiku SPO 15. maj, neprofesionalno ophođenje službenika policije na predhodna dva potesta kupaca i prekršajne prijave koje su pojedini kupci dobili od strane policijskih uprava, udruženje organizuje protest u četvrtak, 26. aprila. Okupljanje počinje od 11:30 do 12 sati ispred Kantonalnog tužilaštva, a potom se krećemo prema zgradi MUP-a TK i Sudu za prekršaje (zgrada Cipelići)“, navedeno je u saopćenju Udruženja kupaca 15. maj.

Podsjećamo, kupci poslovnih prostora i stanova u SPO 15. maj prije deset godina trebali su se useliti u svoje domove, međutim brojne neregularnosti su im to onemogućile.

Za izgradnju ovog objekta bila je zadužena Direkcija za izgradnju Tuzla i Građevinsko preduzeće Giprom koji još uvijek nisi ispunili svoje dijelove obaveza.

S obzriom da objekat u cijelosti nije završen te samim tim ni etažiran, vlasnici stanova i poslovnih prostora nemaju pravo na uknjižbu imovine.

U vezi s ovom problematikom Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je niz zaključaka kako bi cijela ova priča dobila konačan epilog, ali to se još uvijek nije desilo.

Kupci stanova i poslovnih objekata su iz dana u dan sve nezadovoljniji, zbog čega i organiziraju proteste na ulicama Tuzle. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,