Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo doc.dr. Suvad Dedić načelnik Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Preuzmite sliku

Načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Prof. dr. med. sc. prim. Suvad Dedić (1960) izgubio je bitku sa opakim koronavirusom.

Kako saznajemo doc. dr. Dedić je posljednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom, a njegovo zdravstveno stanje je dodatno bilo pogoršano i zbog srčanih problema.

Prerani odlazak uvaženog doc. dr. Suvada Dedića nenadoknadiv je gubitak za zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona, društvo i akademsku zajednicu.

Dedić je vodio kliniku u kojoj su se u ptoteklih godinu dana liječili pacijenti sa najtežom kliničkom slikom infekcije COVID-19.

Vijest o smrti ovog ljekara, istaknutog stručnjaka sa tugom su dočekali brojni građani, prijatelji, pacijenti i kolege, koji su ga izuzetno cijenili.

Također, podsjećanja radi, od posljedica COVID-19 u 72. godini života preminuo je dugogodišnji načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u penziji doc. dr. med. sc. prim. Sead Jamakosmanović.

Od posljedica COVID-19 u Tuzli preminuo je i dr. Adnan Burina šef Odjeljenja za kliničku neurofiziologiju i neuromišićne bolesti, Klinike za neurologiju UKC-a Tuzla.

Nažalost žrtva korona virusa bio je i dr. Jovan Petković, infektolog Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla koji je preminuo u 63. godini života.

UKC Tuzla i dalje ima veliki broj uposlenika koji su pod infekcijom COVID-19 dok je s druge strane epidemiološka situacija na području TK izuzetno teška zbog čega se 165 pacijenata nalazi na hospitalizaciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje