Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer Hodžić sa ministrima u Vladi TK sastao se sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona odlučna je u provedbi politike ravnomjernog razvoja tog kantona i percepcije razvojnih potencijala po svim općinama i gradovima TK – izjavio je danas premijer TK Kadrija Hodžić nakon sastanka s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Riječ je o prvoj službenoj posjeti kantonalnog premijera Gradskoj upravi Grada Tuzle nakon dužeg vremena, a obje strane su izrazile zadovoljstvo današnjim susretom.

Hodžić je naglasio da je na sastanku elaborirana zajednička suradnja na projektima od važnosti za Grad Tuzlu.

“Gradonačelnik je odlučan da razvijamo zajedničku suradnju” – dodao je, istaknuvši da su potrebni pojekti koji će jačati prihodovne strane.

Razgovarano je o projektima koji bi mogli biti realizirani u budućnosti, a riječ je o projektima iz oblasti zelenog plana TK, dekarbonizacije, smanjenja uticaja ugljika, projektima koji podrazumijevaju rekonstrukciju i izgradnju javnih objekata te promjena zakonskih akata koji sprečavaju ravnomjernost razvoja.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović poručio je da snažno podržava premijera Hodžića.

“Prvi puta imamo premijera TK koji je Tuzlak. Ja i sve službe i javna preduzeća smo raspoloženi za potpunu sinergiju saradnje” – naglasio je Imamović.

Dodao je da je bilo riječi o inicijativi za izmjenu zakona o vodama TK i zakona o sportu TK, o poduzetništvu i privredi, prostornom planu TK, kao i o prenamjeni poljoprivrednog i građevinskog zemljišta.

“Nama samo treba ravnopravnost Tuzle s drugim gradovima i općinama” – istakao je Imamović, ocijenivši da je u današnjem razgovoru bilo razumijevanja.

Mišljenja je da je Hodžić najinovativniji premijer u BiH po pitanju poduzetništva i privrede.

U radnoj posjeti Gradu Tuzli, pored premijera Kadrije Hodžića, bili su i ministar privrede TK Mevludin Hodžić, ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede TK Vahidin Smajlović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Zvjezdan Karadžin, ministar finansija TK Vedran Lakić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Hamza Bešić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Esad Džidić i savjetnik premijera Miralem Nuhanović. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje