Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen prvi broj mjesečnika “Novosti Univerziteta u Tuzli”

Preuzmite sliku

U prostorijama rektorata Univerziteta u Tuzli danas je svečano predstavljen prvi broj mjesečnika „Novosti Univerziteta u Tuzli“, koji je uspostavljen saradnjom Media centra i Odsjeka za žurnalistiku Filozofskog fakulteta.

 • Prema riječima prof.dr. Enesa Osmančevića, voditelja Media centra, ovakav oblik glasila je zamišljen kao informator akademske zajednice Univerziteta u Tuzli i u potpunosti će biti otvoren za razmjenu svih informacija o aktivnostima fakulteta, a koje su značajne za studente i budući razvoj Univerziteta.

  „Značajno je naglasiti da je ovo prostor za praktično usavršavanje studenata žurnalistike, koji su dali bitan doprinos u izradi prvog broja, a svakako planiramo uključiti što veći broj studenata u nastavku rada i omogućiti im prostor za akademski utemeljenu diskusiju o pitanjima bitnim za ukupan rad i razvoj Univerziteta u Tuzli,“ rekao je prof.dr. Enes Osmančević.

  Rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Zumreta Kušljugić je promociju prvog broja „Novosti Univerziteta u Tuzli“ ocijenila kao značajan iskorak u jačanju akademske zajednice, imajući u vidu da Univerzitet do sada nije imao sličan oblik glasila, te najavila da se uskoro može očekivati i osnivanje univerzitetskog radija.

  „Ovo je rezultat entuzijazma i zalaganja naših profesora i studenata, ali istovremeno otvara prostor za dalje projekte komunikacijskog umrežavanja među fakultetima, i ja mogu obećati da ćemo učiniti sve da ovo postane dugoročan projekat, uz adekvatnu podršku kantonalnog Ministarstva obrazovanja i angažman naših nastavnih i studentskih kapaciteta,“ kazala je prof.dr. Zumreta Kušljugić.

  Prvi broj „Novosti Univerziteta u Tuzli“ dostupan je na zvaničnoj web stranici Univerziteta untz.ba u pdf formatu, ali je tokom današnje promocije u nekoliko navrata istaknuta perspektiva štampanja časopisa, što bi ga učinilo još dostupnijim studentima i drugim zainteresiranim čitaocima. Današnjoj promociji su prisustvovali predstavnici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, koji su izrazili zadovoljstvo osnivanjem časopisa, te najavili podršku i saradnju u nastavku projekta.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje