Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla: Porediti zatvoreni prostor od 113 kvadrata sa Panonskim jezerima je besmisleno

Preuzmite sliku

Danas je održan Kolegij Gradskog vijeća, na kojem je utvrđen datum i dnevni red 9. vanredne sjednice Gradskog vijeća, koja će biti održana 10.7.2020. u 10 sati. Sjednica će, na osnovu izmjene i dopune Poslovnika o radu Gradskog vijeća, biti održana uz korištenje informaciono komunikacionog sistema – ZOOM aplikacije.

Povodom, poziva na press konferenciju stranaka SDA, HDZ, SBB i BOSS saopštenjem se oglasila i Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla Nataša Perić:

“Na ovaj način vijećnicima je omogućeno da raspravljaju o materijalima, podnose pitanja i inicijative i glasaju, bez rizika da zbog višesatnog boravka u zatvorenom prostoru, da neko od njih bude zaražen koronom. U suprotnom, ukoliko se zarazi samo jedan od vijećnika, u izolaciju bi morali svi vijećnici, što bi blokiralo rad Vijeća. Ova aplikacija omogućava rad vijećnicima i za slučaj da budu u izolaciji ili na liječenju. Ovakvu praksu uveli su mnogi parlamenti i vijeća širom svijeta, a u BiH, Parlament i Vlada Federacije BiH.

Danas su vijećnici SDA, HDZ, SBB i BOSS-a, zakazali press konferenciju i u pozivu naveli da je tema press konferencije: “Zakazivanje online sjednice Gradskog vijeća zbog opasnosti od korona virusa, dok se istovremeno na Panonskim jezerima nalazi veliki broj kupača”.

Prosto je nevjerovatno da vijećnici SDA, HDZ, SBB i BOSS-a, porede zatvoreni prostor površine od 113 kvadratnih metara, u kojem u toku višesatne sjednice boravi oko pedeset ljudi, sa otvorenim prostorom Panonike, površine od 75.000 kvadratnih metara, na kojem ove godine, istovremeno boravi najviše oko 1.500 posjetilaca.

  • Posjetilac Panonike ima na raspolaganju oko 50 kvadrata otvorenog prostora, a vijećnici i učesnici na sjednici imaju na raspolaganju oko 2 kvadrata zatvorenog prostora.

    JP Panonika svakodnevno dezinfikuje sve plaže, a mokre čvorove, kabine za presvlačenje, ležaljke, stolice i stolove, odmah nakon izmjene korisnika. Voda je slana i hlorisana, dakle, dezinfikovana u svakome trenutku. Kompleks je podijeljen na 21 zonu i oko 40 redara neprekidno upozorava posjetioce na nužnost poštovanja distance od dva metra, osim ako se radi o jednoj porodici. U pogledu sigurnosti od širenja zaraze kompleks Panonike je sigurniji od bilo kojeg drugog otvorenog prostora u Tuzli i bilo koje druge plaže ili kupališta u Bosni i Hercegovini. Panonika je nezamjenjiv faktor kvaliteta života građana.

    Očekujem od vijećnika SDA, HDZ,SBB i BOS-a, da ne pokušavaju narušiti ugled Panonike. Pogotovo ne u vremenu kada svi u BiH preporučuju domaće turističke destinacije.” naovodi se u saopštenju Predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzla Nataše Perić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje