Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Praznični duh: Trg slobode u novogodišnjem izdanju

Preuzmite sliku

Iako još uvijek nema snijega, Gradska ulica, Trg slobode, Soni trg, ali i Trgovačka ulica u Tuzli, poprimile su duh nadolazećih blagdana i novogodišnje ruho.

  • Posljednjih dana trajalo je ukrašavanje grada a uposlenici JKP “Saobraćaj i komunikacije”, skupa sa Gradskom upravom i Turističkom zajednicom Tuzle okončali su sve aktivnosti vezane za ukrašavanje ali i dodjeljivanje kućica obrtnicima.

  • Najveći trg u Bosni i Hercegovini, godinama unazad bio je jedno od glavnih središta dobre atmosfere u dane Božića i za doček Nove godine, što nažalost, uslijed pandemije koronavirusa ovaj put neće biti slučaj.

  • Ipak, neka galerija fotografija okićene i svjetlucave Tuzle bude povod da uz poštivanje epidemioloških mjera već od ponedjeljka (21.12.) posjetite Trg slobode.

  • Podsjećamo, Grad Tuzla, putem Turističke zajednice, dodijelio je 20 mobilnih kućica na korištenje poduzetnicima i obrtnicima sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Mobilne kućice će biti dostupne na korištenje u periodu od 21.12.2020. godine do 08.01.2021. godine, i to bez naknade registrovanim samostalnim djelatnostima u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva i dr. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje