Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pravda za Davida i Dženana: U Tuzli održani protesti, upućena podrška u borbi za istinu (FOTO)

Preuzmite sliku

Protestno okupljanje za Dženana Memića i Davida Dragičevića, nakon brojnih gradova održano je danas i u Tuzli. Slučajevi “Dženan i David” privukli su pažnju i velikog dijela svjetske javnosti, koji su se zainterirali za borbu bh. građana za pravdu.

Oko 200 Tuzlaka okupilo se danas na Trgu slobode u Tuzli kako bi uputili podršku roditeljima Dženana i Davida koji u borbi protiv države i sistema žele dokazati istinu o smrti njihovih sinova.

– Narod se buni, počelo je po svim gradovima, izašlo je i izvan BiH, protesti su bili u Beču, Minhenu, biće i u Frankfurtu. Narod hoće istinu kao i ja, od početka tvrdim da mi je sin ubijen, a tužilaštvo je podmetalo druge dokaze, sada imam sve dokaze, sada sam ja glavni tužitelj a glavna tužiteljica Kantona Sarajevo Dalida Burzić boji se svojih dokaza. Ovdje se štiti ubica i pomagači, ali ja znam istinu, imam sve dokaze i neću stati, rekao je Muriz Memić na današnjim protestima te dodao da mu podrška ljudi mnogo znači kao dokaz da u ovoj borbi nije sam i da ovakvih slučajeva u BiH nažalost ima mnogo.

– Razlog što sam danas ovdje, jeste jer sam ja mogao biti umjesto Davida i Dženana, moj brat ili neko drugi. Sistem je takav da vlast tjera nas mlade da idemo vani, a oni koji i ostanu mogu samo vidjeti da ovdje nema pravde, na ovakvim i drugim slučajevima, tu smo danas za pravdu i istinu i nadamo se da će ona nekada i doći, za Tuzlanski.ba istakao je sugrađanin Dario Matić.

Muriz Memić, već dvije godine pokušava da dokaže da njegov sin nije stradao u saobraćajnoj nesreći, kako tvrdi Tužilaštvo Kantona Sarajevo, već da je žrtva ubistva. Mladić je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede, od kojih je preminuo sedam dana kasnije.

David Dragičević nestao je u noći 17. na 18. marta ove godine, nakon čega je počela potraga za njim. Trajala je sve do 24. marta, kada je njegovo tijelo pronađeno u banjalučkoj rijeci Crkveni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje