Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

PPG Jelen Živinice otvara vrata za posjetitelje: Dječije igralište, domaći specijaliteti i životinjsko carstvo na čistom zraku

Preuzmite sliku

Nakon nekoliko godina rada, truda, ulaganja i odricanja Porodično poljoprivredno gazdinstvo Jelen Živinice otvara svoja vrata za javnost i posjetitelje.

Naime, od 22. maja (subota) PPG Jelen Živinice koje se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne u Ljubačama počinje sa radom i biće otvoreno za posjetitelje.

U sklopu kompleksa PPG Jelen na površini od preko 1000 m2 nalazi se i dječije igralište koje će sa svojim sadržajima posebno veseliti najmlađe goste.

– U sklopu igrališta, također smo postavili drvene stolove i klupe, pa i na njegovanoj šumskoj podlozi i čistom zraku, skupa sa svojim mališanima, možete uživati isključivo u domaćim specijalitetima iz naše kuhinje. Svi proizvodi su sa našeg gazdinstva, uzgojeni sa mnogo ljubavi, organski proizvedeni i po svim ekološkim standardima. Povrće, voće, od čega posebno ističemo našu borovnicu sorte Aurora, koja je postala prepoznatljiva, kako na tržištu Bosne i Hercegovine tako i drugih zemalja Europe. Sok od borovnice, džem, lovački specijaliteti i mnoštvo drugih zanimljivih poslastica će biti dostupni svakog vikenda – navode iz PPG Jelen Živinice.

Poseban doživljaj djeci će da predstavlja životinjsko carstvo, koje je dom mnogim divljim životinjama.

Tu između ostalih životinja možete upoznati prekrasne srne i srndaće te prelijepe i umiljate jelene lopatare i košute, a posebno alpske (crvene, europske) jelene, jedinstvene u Bosni i Hercegovini.

– Pored navedenih vrsta u našem PPG Jelen svoj dom su pronašle na desetine vjeverica, divljih zečeva, divlje patke sa malim pačićima, fazani, golubovi i mnoge druge životinje – saopćilo je Porodično poljoprivredno gazdinstvo Jelen Živinice.

Edukativne staze, table i prostor za održavanje časova u prirodi će biti posebno zanimljivi udruženjima i školama ali i svim drugim radoznalim posjetiteljima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje