Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poziv za građane i građanke Tuzle: U subotu na izletištu Ilinčica obilježavanje Dana oslobođenja Tuzle

Preuzmite sliku

U subotu, 1. oktobra 2022. godine, Turistička zajednica grada Tuzle i Centar za kulturu Tuzla organizuju Obilježavanje 2. oktobra, Dana oslobođenja Tuzle, na platou ispred Doma prirode na Ilinčici, sa početkom u 12:00 sati.

Na lokalitetu Ilinčice su se u protekle dvije godine izvodili radovi na njegovom uređenju u okviru projekta PA.CON, koji je finansiran kroz EU INTERREG Program prekogranične saradnje Hrvatske, BiH i Crne Gore, a kojeg su na području grada Tuzle realizirali Grad Tuzla i Udruženje za razvoj NERDA.

Vezano | Tuzla: Obnovljen Dom prirode na Ilinčici i drugi infrastrukturni sadržaji na ovom izletištu

Pozivamo sve građanke i građane Tuzle da nam se pridruže u obilježavanju Dana oslobođenja Tuzle, kojeg ćemo upriličiti na Ilinčici, kako bismo dodatno promovisali ovaj lokalitet kao prirodno okruženje sa novouređenim pješačkim i biciklističkim stazama, sa odmorištima i piknik lokacijama, u kojem su svi dobrodošli da provode svoje slobodno vrijeme.

 • Za sve posjetioce će biti poslužen lovački grah, te će besplatnu degustaciju nuditi domaće kompanije:

  Menprom d.o.o. Tuzla degustacija roštiljskih kobasica,

  Pivara d.d. Tuzla degustacija Tuzlanskog pilsnera i soka Panonska ledena, te

  Union Foods d.o.o. sa brendom La Bomba – krem namazi (degustacija palačinki sa krem namazom La Bomba).

  Pored toga,ovaj događaj će upotpuniti i tuzlanski muzički izvođači “TNT bend”, Folklorni ansambl “Panonija”, dok će najmlađe posjetioce zabaviti animatori, stoji u pozivu Turističke zajednice grada Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje