Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poziv mladima u Tuzli: Započnite vlastiti biznis uz besplatnu edukaciju, mentorstvo i 5.000 KM

Ideje su najvažnije i one pokreću mlade ljude u svijetu biznisa.

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) poziva zainteresovane mlade osobe od 18 do 35 godina sa dobrim idejama a sa područja Grada Tuzla da se prijave na javni poziv za učešće u projektu za jačanje poduzetničkih kompetencija „BRZI START-UP“. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Glavni cilj projekta ‘BRZI START-UP‘ je doprinos povećanju zapošljivosti među mladima na području Grada Tuzla, te jačanje poduzetničkih kompetencija mladih i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje.

 • FTZ planira da u okviru ovog projekta realizira obuku za minimalno 20 odabranih učesnika/ica, nakon čega će polaznici/e uz mentorsku podršku dobiti priliku da izrade biznis planove za svoje ideje i iste kandiduju za finansijsku podršku.

  Ciljna grupa u ovom projektu su mladi sa područja Grada Tuzla u rasponu od 18 do 35 godina koji imaju afinitet za poduzetništvo te koji nemaju formalno registriran biznis i koji žele da započnu vlastiti biznis a nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

  Učesnici/e će unaprijediti svoja znanja i vještine o fazama poslovnog planiranja, marketinga i ostalih poduzetničkih oblasti. Svih 20 polaznika/ica će biti osposobljeni da kreiraju poslovni plan i da isti kandiduju za finansijsku podršku kako bi pokrenuli vlastiti mali biznis. Nakon procjene dostavljenih biznis planova, planirano je da se uspostave minimalno 2 mala biznisa do kraja juna 2020. godine, uz start-up podršku od 5.000 KM po biznisu.

  Pored finansijske podrške, FTZ će u suradnji sa poslovnim sektorom, pružiti mentorsku podršku učesnicima/cama programa pri izradi poslovnog plana. Učesnici mogu očekivati podršku mentora iz oblasti marketinga, finansija, plasmana proizvoda, razvoja preduzeća i slično. Projekat će trajati od decembra 2019. godine do juna 2020.godine. Edukacije će biti organizovane od februara do marta 2020. godine.

  Prijave se mogu dostavljati do 24.01.2020. godine na adresu inicijative@fondacijatz.org a više informacija o pozivu kao i prijavni obrazac možete pronaći OVDJE. Za sva dodatna pitanja možete se javiti koordinatoru projekta mr.sc. Tariku Barakoviću dipl.oec na e-mail tarik@fondacijatz.org ili na telefon: + 387 35 362 830.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje