Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poziv građanima TK-a za jednodnevnu akciju pomoći ”Diti” i njenim radnicima

Građani okupljeni u neformalnoj grupi “Građani TK #SaDitom” i Asocijacija Zelene Staze – Green Tour Tuzla, organiziraju jednodnevnu volontersku akciju „TUZLANSKI KANTON #SaDitom”, koja će se izvesti u krugu Fabrike deterdženata „Dita“ u Tuzli.

Projekat/akcija koja će se realizovati uz pomoć volontera sa područja Tuzlanskog kantona obuhvata čišćenje radnih prostorija i prozvodnih hala Fabrike deterdženata Dita Tuzla.

U akciji će učestvovati 40 do 50 volontera/aktivista koji će biti podijeljeni u tri grupe, a svaka grupa će imati različita zaduženja (Dvije grupe će biti zadužene za čišćenje proizvodnih hala u kojima će se uskoro početi proizvoditi praškasti proizvodi, dok će treća grupa pomoći radnicima u proizvodnom pogonu sa kojima će lijepiti etikete na proizvode 3d, Blic, itd.).

”Napominjemo da će akcija biti realizovana u unutrašnjosti Fabrike deterdženata Dita, tako da će volonteri biti zaštićeni od eventualno nepogodnih vremenskih uslova. Uslovi u prostoru u kome će se raditi su sigurni, a temperature su u podnošljivim granicama bez obzira na visoke vanjske temperature. Volonteri koji nemaju značajnijih zdravstvenih problema mogu bez teškoća boraviti i raditi u ovim prostorima”, saopćeno je od strane organizatora.

Popis aktivnosti:
09:00 – 09:30
Okupljanje aktivista kod Hotela Tuzla
09:30-10:00
Organiziran prijevoz autobusom učesnika na relaciji Hotel Tuzla-južna magistrala-Dita, sa zaustavljanjem autobusa na autobuskoj stanici kod Robne kuće Omega i na raskrsnici kod BKC-a, u pravcu Miladija
10:00-10:30
Doček u Diti i i informativni obilazak pogona, pozdrav sa radnicima i podjela aktivista u 3 grupe:
1. Grupa: Čišćenje unutrašnjih proizvodnih hala
2. Grupa: Čišćenje unutrašnjih proizvodnih hala
3. Grupa: Pomoć radnicima na pripremi ambalaže za proizvode Dita, ručno lijepljenje etiketa na ambalažu Ditinih proizvoda
10:30-12:30
Radna akcija po grupama
12:30- 13:00
Osvježenje i hrana
13:00-15:30
Radna akcija po grupama
15:30-16:00
Okupljanje ispred proizvodne zgrade i fotografisanje sa radnicima Dite
16:00 -17:00
Koncert za radnike Dite i volontere u izvedbi Ricciotti ansambla iz Holandije koji će od 26. jula do 03. avgusta biti na turneji u BiH
17:00
Prijevoz aktivista iz Dite prema Tuzli

Zelene Staze će osigurati osvježenje i materijal za rad za učesnike, a obrok za radnike i učesnike akcije osiguran je dobrovoljnim prilogom restorana Azzuro i ćevabdžinice Sarajka iz Lukavca koji na ovaj način daju podršku širokoj akciji pokretanja Dite.

Svi koji žele učestvovati u ovoj volonterskoj akciji mogu se prijaviti na sljedeće načine:

1. Putem FB stranice (slanjem poruke u inbox)
2. Putem e_maila: senad.gutic.tz@gmail.com
3. Pozivom na broj: 061 135 866

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,