Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potrošeni smo emotivno, fizički i materijalno: Tuzlanski volonteri od danas neće više pomagati migrantima

Preuzmite sliku

Grupa volontera iz Tuzle od jutros će kako navode privremeno obustaviti svoj aktivizam kada je u pitanju pomoć migrantima koji borave na području Tuzle.

Naša snaga je potrošena i svi volonteri će jedno vrijeme prestati dolazi na glavnu autobusnu stanicu. Potrošeni smo emotivno, fizički ali i materijalno. Hvala svim prijateljima i dobrim ljudima koji su davali hranu, odjeću i obuću i pomagali nam i na mnoge druge načine.

Zlobni komentari, ksenofobija izražena na društvenim mrežama također su jedan od razlga zbog čega odustajemo od daljnjeg aktivizma. O vlastima nećemo trošiti puno riječi jer je sve ostalo na obećanjima. Niko ne razumije problem koji imamo, a njihove izjave u medijima po pitanju cijele ove situacije nisu tačne. Želimo da istaknemo i upozorimo da će u narednim danima doći do pojačanog priliva migranata koji često nemaju novac da kupe autobusnu kartu da otputuju iz Tuzle. Također, hvala svim medijima koji su u proteklom periodu izvještavali o ovom problemu. Također, želimo javnost upoznati sa manjom grupom migranata koja proci, selijeću građane kako bi im dali novac jedan on njih je često i pod utjecajem alkohola. Nekoliko puta službenici MUP-a su ga i privodili

Molimo vas da poštujete našu odluku bez suvišnih pitanja i komentara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,