Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potpuno besplatno!? Vokabula sa Eurowingsom organizuje ‘Kaffee und kolač, bitte’ u Tuzli!

Preuzmite sliku

Popularno

Njemački jezik, koji postaje sve popularniji u Tuzli, evoluira i dobiva sasvim novu notu uz događaj naziva ‘Kaffee und kolač, bitte!’.

Ova serija događaja održavati će se jednom mjesečno, a o čemu tačno je riječ, ko stoji iza ovoga i kakve to veze ima sa Eurowingsom, saznajte u nastavku.

Kraća, duža, bijela, sa mlijekom… Odaberi svoju savršenu

Kafa je neizostavni dio naše svakodnevnice. Dan počinje sa kafom, koja služi kao pripremna kafa za onu poslije u kafiću, kad se treba priopćiti važna vijest (ili trač) pričeka se prvo da prokuha voda, kad se prima goste prvo se služi kafa, kad se prilazi djevojci poziva se naravno na kafu.

Ali način na koji u Tuzli u njoj uživamo poprimio je razmjere legende. A kada uzmemo u obzir da u gradu na zrnu soli vlada ogroman interes za učenjem njemačkog, sasvim je prirodno da je nastao događaj koji kombinuje kafu i njemački jezik.

Njemački dostupan svima – i to besplatno!

Upoznajte Kaffee und kolač, bitte! Odnosno, najkraće rečeno, besplatnu kafu na kojoj ćete imati priliku da usavršite konverzaciju na njemačkom jeziku, a pri tome ćete stvoriti nove kontakate i upoznate zanimljive ljude.

 • “Ideja vodilja u Vokabuli oduvijek je bila omogućiti našim polaznicima da uspješno savladaju konverzacijske vještine, čak i na nižim jezičnim nivoima. Imajući to na umu, razvili smo poseban program konverzacijskih “kafa”, koji ne zahtijeva odlično poznavanje gramatike, već vam omogućuje da sa postojećim predznanjem imate priliku usavršiti svoje konverzacijske sposobnosti.”, rekla nam je vlasnica Vokabule.

  Cilj ove serije događaja je jednom mjesečno pružiti opušteno mjesto, kontekst i priliku za slobodan, spontan i prirodan govor o zanimljivim i aktualnim temama na njemačkom jeziku.

  Eurowings podržao novu dimenziju učenja njemačkog u Tuzli

  Eurowings, niskotarifni zračni prijevoznik iz Njemačke, glavni je pokrovitelj ove serije događaja koji će se održavati u Urban BeaTZ Lounge Baru u Tuzli.

  “Njemački je jezik kulture, znanosti, a naš maternji jezik je pun germanizama, čega tek postanemo svjesni kada krenemo učiti njemački jezik. U saradnji sa Eurowingsom iz Njemačke, vjerujemo da smo stvorili sasvim novu dimenziju druženja i učenja njemačkog jezika u Tuzli.”.

  “Stvaranjem partnerstva sa Eurowingsom, još jednom radimo nešto neočekivano i to potvrđuje našu originalnost, na koju smo jako ponosni. Sve što radimo i predstavljamo javnosti nije kopija već viđenog, već iza svega stoji specifična logika, poput ovog događaja i partnerstva, koja uvijek ima za cilj da to bude inovativno, a istovremeno i korisno. Sigurni smo da će mnogi biti oduševljeni što od sada mogu doći u kafić i potpuno besplatno vježbati konverzaciju na njemačkom jeziku sa najkul profesorima njemačkog u Tuzli!”, poručuje vlasnica Vokabule.

  Poklon za sve, naravno!

  Prije svega, svi sudionici imati će priliku i prostor u zajedništvu vježbati konverzaciju na njemačkom jeziku. A kako bi sudionicima svaki događaj ostao u posebnom sjećanju, osigurali smo male poklone na kraju svakog našeg druženja.

 • Tako će svi sudionici, uz garantovano ugodno druženje, smijeh i ogromnu količinu novog znanja, otići kući sa malim znakom pažnje.

  Dođite zbog njemačkog. Ostanite zbog svega ostalog

  Na događaju ne koristimo udžbenike već pronalazimo autentične situacije i materijale iz stvarnog svijeta od kojih će svi imati priliku naučiti puno više od samog jezika. Tako će svi sudionici događaja naučiti nove pojmove, poboljšati vokabular i izgovor kroz rasprave u skupinama.

 • Za čas konverzacije potrebno je barem osnovno predznanje kako bi mogli usavršiti svoje postojeće komunikacijske vještine. Preporučuje se za sve one koji su završili A1 jezični nivo njemačkog jezika.

  Iz Vokabule napominju da će kafa ili sok uvijek biti besplatni te da je ovaj događaj otvorenog tipa, što znači da su svi zainteresovani dobrodošli da se pridruže.

  Još malo, još samo malo…

  Strpite se još samo malo, jer prvi u nizu ‘Kaffee und kolač, bitte!’ serije događaja održati će se u srijedu 13.11. u 18 sati u Urban BeaTZ Lounge Baru.

  Druženje će trajati otprilike 60 minuta, a svoju stolicu možete rezervisati tako što kliknete ovdje ili jednostavno pozovete naš besplatni info broj 080 080 003. Rezervacija je brza i bezbolna i traje kraće od 30 sekundi!

 • Događaj je otvorenog tipa i dostupan je svim zainteresovanim građanima uz prethodnu brzu rezervaciju. A oni koji ne mogu fizički doći, mogu nas uvijek pratiti preko naše facebook stranice.

  Stoga, kafoljupci vidimo se za par dana u Urbanu kada ćete moći uživati u ispijanju kafe uz Vokabulu i Eurowings (koji daruje svaki put!) :)

  Pratite ovaj događaj sa hashtagom #KaffeeUndKolačBitte

  Otkrij Njemačku uz Vokabulu i Eurowings?

  Vokabula
  Više od njemačkog. Život pun prilika. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje